Свързани новини

06.11.2012 17:09

Още 14 грешни милиона на съвестта на образователния министър

Видян 2115 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

10 милиона лева бяха дадени от образователното министерство без да има нужда на Майкрософт за наемане на софтуеър за 5000 компютъра на цени с пъти по-високи от пазарните на единична бройка и то за закупуване на програмите. 1 милион лева бяха дадени без обявяване на поръчка, значи в нарушение на закона, за бележници и дневници. От интервю на члена на борда на фонд Научни изследвания Мирослава Кортенска в Труд се разбра, че нови 14 милиона ще тежат на съвестта на образователния министър. Този път те са изхарчени „за злоупотреба в конкурси без правила” по проекти „без всякаква прозрачност”, както чистосърдечно ги определя Кортенска.


Всичко това е на фона на обещаните първо 20%, после 15%, за които е сключено споразумение със синдикатите, паднали на 11% и накрая на 10% увеличение на срамно ниските учителски заплати. Напомняме, че те не са актуализирани от 5 години, в които инфлацията е три пъти по-голяма от така нареченото „увеличение”.


Защо не се получават нещата в МОМН? Сигурно помните разкритията на 19’ за тираджията, който беше назначен за шеф на агенцията, опериращи с европейски средства, която се грижи за развитието на човешките ресурси в образованието. Тираджия, ама приятел на министъра, както стана ясно. Благодарение на неговото просветено управление Брюксел дълго време беше блокирал средствата за България, за същите тези унизени материално учители. А без тяхното развитие, получихме и резултатите: средна оценка под Среден 3 на последните матури и констатациите едновременно на Дойче Веле и Комсомолская правда, че при това прогресивно оглупяване на учениците у нас, при положение, че половината абитуриенти са неграмотни, тази нация я чака тотална дегенерация и изпадане от числото на цивилизованите народи. Резултатът беше отбелязан и от статистиката – България оглави черната класация в ЕС за младежка безработица и липса на активност.


Друго гениално кадрово решение на Сергей Игнатов постави начело на фонда за научни изследвания Рангел Гюров. През пролетта се разбра, че той не е съвсем сеизмолог като сеизмолог и слава Богу, че леко фантасмагоричните му „прогнози” така и не се сбъднаха. По-страшното е, че бе разкрито – той се представя за професор, без да е.


Наложи се близкият приятел на Игнатов по линия на общото комунистическо и след това проамериканско минало – външният министър Младенов, да издава документ на Гюров, че видите ли бил бил професор, ама в Ангола. Както е известно, образованието и научните степени в тази държава не са всепризнати от ЕС, където ние все пак членуваме. Само напомняме, че Сергей Игнатов е син на първия секретар на Район Селски, а след това е ректор на финансирания от Щатите чрез Отворено общество и други фондове Нов български университет. А Николай Младенов е син на подполковник от ДС, а след това е кадър на Отворено общество и Световната банка.


Напомняме също, че „учени”, финансирани от Отворено общество „доказаха”, че в България не е имало турско робство, а османско присъствие и съчиниха такива прекрасни учебници, че за 20 години образованата българска нация отиде на опашката по просвета. Честито!!!




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв