Свързани новини

06.11.2012 12:14

Днес Америка гласува

Видян 1219 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започва официалното гласуване на президентските избори в Съединените щати. Американците избират своя следващ държавен глава сред двамата претенденти Барак Обама и Мит Ромни. В момента все още продължава предварителното гласуване, което показва преднина за Обама пред съперника му от Републиканската партия Ромни. В различните щати тя е между 20 и 25 на сто. В някои щати предварително са гласували 40 процента от избирателите.


Като цяло, повечето американци смятат, че президентът демократ ще получи втори мандат. Това показват данните от две социологически допитвания, чиито резултати бяха публикувани часове преди началото на вота.


От 7000 анкетирани през почивните дни 50 на сто отдават предпочитание на Обама, а 47 на сто - на съперника му. Само 35 на сто смятат, че Ромни може да победи. При действащия президент този процент е чувствително по-голям - 55 на сто.


От своя страна международният редактор на Новините в Нова телевизия Момчил Минков заяви: „Според всички анализи може Ромни да спечели популярния вот, да спечели повече избиратели, а Обама да стане президент. Това е поради недемократичната система, по която се провеждат изборите, която дава възможност с много по-малко от половината гласове един кандидат да стане президент. Технически е възможно в Съединените щати заради начина, по който се гласува, с 20 или 22% от вота да стане един от кандидатите президент”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще