Свързани новини

02.11.2012 13:19

The Economist: България изчезва до 3299 г.

Видян 2024 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мащабно изследване на демографските процеси вещае революционни промени на политическата карта на света. Според екип анализатори на списанията The Economist и Esquire България ще изчезне до края на 3299 г.


 


Макао е първата държава, която ще изчезне от картата, според изследване на демографските процеси по цял свят. Бившата португалска колония ще спре да съществува през 2545 г. Съдбата й ще последват Хонконг през 2655 и Босна и Херцеговина през 2692 г. На четвърто място е Русия. Според изследването, ако нещата продължават по този начин, последният руснак ще спре с водката още през 2888 г. Следват Малта, Словакия, Сингапур, Румъния, Унгария и Македония. Македония ще изчезне през 3028 г.


 


Що се отнася до България, тя не е спомената в списъка на първите загиващи, но тази участ не ни подминава. Страната ни е във втората група, заедно с почти всички страни в Европа. Те ще изкарат още едно хилядолетие и ще започнат да изчезват в периода 3000-3299 г. Оцветените на картата с оранжево, ще продължат съществуването си до периода 4000-9999 г., а жълтите ще продължат и след 10 хил. години.


 


Има и зелени страни – това са вечните, които никога няма да изчезнат. Ако прогнозата се окаже вярна, бъдещето принадлежи на Африка и почти цяла Азия, с изключение на Иран и Китай. Последни от лицето на Земята ще изчезнат САЩ (17 773 г.), Франция (12 519 г.) и Австралия (8602 г.). От европейските страни вечно ще останат само Ирландия и Исландия.


 


Прогнозата вещае още много бурни събития в Близкоизточния конфликт, защото редом с вечните араби ще остане и Израел.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог