Свързани новини

01.11.2012 15:41

Нетаняху: Удар по Иран ще намали напрежението

Видян 1442 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Израел може да удари ирански ядрени обекти, когато прецени, че обстоятелствата го изискват и този удар много бързо ще разсее напрежението в Близкия Изток. Мнението изрази в Париж министърът-председателят на Израел Бенямин Нетаняху. През последните седмици между Тел Авив и Техеран се води постоянна словесна война и се разменят заплахи за военни удари и контраудари. Посещението на Нетаняху във Франция предизвика вълна от протести, а домакинът му Франсоа Оланд настоя пред него да бъдат възобновени мирните преговори с Палестинската автономия.


Превантивен удар на Израел по ядрените обекти на Иран ще намали напрежението в Близкия Изток. Това заяви израелският министър-председател Бенамин Нетаняху, който е на посещение във Франция. Политиката на Техеран не е популярна извън пределите на Арабския свят, добави той в интервю за френските медии. 

"Няма да разкривам, какво ще направим, а какво няма", заяви той, отговаряйки на въпрос на списание "Пари мач" как Израел ще нанесе удар по Иран в случай на заплаха за своята сигурност. 

Но в противовес на скептиците, мисля, че пет минути след израелската атака напрежението в целия регион ще намалее, добави Нетаняху. "И лидерите на някои съседни на Ислямската република страни, и техните народи прекрасно разбират, че въоръженият с ядрено оръжие Иран представлява заплаха не само за Израел, но и за тях самите", уточни министър-председателят на Израел. Според него санкциите срещу ислямската република не са дали очаквания резултат. 

Западът обвинява Иран, че се опитва да създаде ядрено оръжие, което Техеран отрича. Френският президент Франсоа Оланд поиска незабавно и безусловно възстановяване на мирните преговори между Израел и Палестинската автономия.



Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог