Свързани новини

01.11.2012 15:27

Пак погват Андрей Иванов за 60 имота и нередовен договор за милиони

Видян 1879 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Яне Янев като водач на комисията за разследване на корупционни сделки в парламента ще трябва да разгледа свой собствен сигнал, но отпреди точно 2 години, посветен на общинския съветник от ГЕРБ Андрей Иванов.

 Става въпрос за неговите десетки имоти, оценявани според бойкия депутат на поне 10 милиона лева. Яне ще трябва да постави на разглеждане в комисията и случая с договор за над 4 милиона, сключен по времето когато Иванов е шеф на Столичния общински съвет с фирмата от неговия приятелски кръг Аксиор, без наличие на други кандидати. Неин бос е човекът, с чието семейство Иванов прекарва ваканциите си и чиято съпруга Стефани е не просто депутат от ГЕРБ и бивш ръководител в частните фирми на фамилията Иванови, но и най-близката приятелка на човека от живковото МВР. Искането за ново разглеждане на позабравения случай е на Антон Кутев от БСП.

Същият приятелски кръг около Иванов безспорно има какво да обяснява и по други пикантни в буквален и преносен смисъл договори, сключени без да са налични алтернативни кандидати за тях. 

Например този за закуски на детските градини, от който една скромна софийска фирма е взела някакви си 9 милиона лева. Маркон по една случайност е била частно дружество на Валентин Николов, преди той да влезе в Народното събрание като депутат. А след това да се издигне до зам.-министър и да завърши своя полет като първия не-енергетик, оглавил единствената атомна, или както било правилно да се казва – ядрена електроцентрала в България. Още се помни как два месеца преди кметските избори миналата година въпросният Николов изразяваше съмнения, че Фандъкова ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет. Съмнения, които на този свят имаше само Андрей Иванов. Същият, според политически интриганти, сега си представял своето бъдеще като депутат от ГЕРБ. По този начин Иванов май се надявал да получи имунитет срещу евентуални разкрития, свързани с целокупната му дейност на офицер, бизнесмен и политик – нови и стари.

Когато се яви пред комисията на Яне, Андрей Иванов вероятно ще трябва да дава обяснения и за прочулата се и смърдяща отвсякъде сделка за милиони с Миролюб Столарски в градския транспорт на София. 

Не е тайна, дето освен че беше нещо като гуру на маршрутките в столицата – едната от фирмите с няколко линии беше на споменатата вече депутатка Стефани, Иванов беше и контролиращият фактор на градския  транспорт. Никак не е случайно, че първият отстранен след освободждаването му като шеф на СОС се оказа босът именно на автобусния транспорт в София. 

След разследване на органа за вътрешен контрол в общината, оглавяван от експерта с несъмнена репутация Ботьо Ботев, въпросният директор не само беше катурнат, но и документите сочеха подозрения, че в общинската фирма е имало сериозни пропуски, да не кажем далавери. Пак за милиони. 

Интересно е, че до момента никой не пита Иванов по темите, свързани с транспорта. Той се скри от окото на обществото, а на преден план бяха извадени говорители, които нямат нито вина, нито отговорност за нелепиците, които са се случвали в този сектор.

Сигурно не е далеч времето, когато Андрей Иванов ще отговаря за онова, което е извършил или на което не е попречил да се извърши в системата не само с поста шеф на софийската организация на ГЕРБ, на който все още се крепи, прогнозират политически, икономически и юридически експерти. 

Все пак това е човекът, който наред с Калинка от Земеделието, има най-голям дял в руинирането на имиджа на управляващата партия вече трета година.

 




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата