Свързани новини

31.10.2012 17:46

Осъдените българи ще обжалват смъртните си присъди

Видян 2186 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двамата българи, които бяха осъдени на смърт в Малайзия, ще обжалват смъртните присъди пред Апелативния съд, съобщиха от МВнР, позовавайки се на адвоката на нашите сънародници. Съдът в Джохор Бару, Малайзия призна за виновни и осъди българските граждани Иван Костов и Георги Бакалов на най-тежкото наказание – смърт чрез обесване. На заседанието е присъствала временно управляващият посолството на България в Джакарта Катина Новкова, която се срещнала и разговаряла с нашите сънародници, информират още външното ни ведомство. При произнасянето на присъдата е присъствал представител на почетното консулство на България в Малайзия Ролан Со Хен Хуат. България, както и останалите страни от Европейския съюз, е против смъртното наказание като наказателна мярка и това ще бъде заявено от директора на дирекция "Америка, Азия, Австралия и Океания" Ангел Орбецов при предстоящите му срещи в Малайзия на 5 и 6 ноември. България ще поиска съдействие и от Европейската служба за външно действие, която има представителство в Куала Лумпур, информират още  от МВнР.На 18 май 2011 г. на международното летище "Султан Исмаил" в Малайзия са задържани за наркотрафик трима българи - Георги Георгиев, Иван Костов и Георги Бакалов. Те са внесли в Малайзия 5,6 килограма амфетамини на стойност 1,5 милиона рингита (497 хиляди долара). Тримата българи са останали в следствен арест до 25 май 2012 г., докато е в ход разследването срещу тях, след което са били преместени в затвор в щата Джохор, Малайзия, в очакване на разпити на свидетели и започване на дело. Почетният консул на България в Малайзия Стивън Со е посетил арестуваните българи в затвора и е поддържал постоянна връзка с тях и техния адвокат. Поради липса на доказателства за извършено престъпно деяние Георги Георгиев е освободен и депортиран в България от малайзийските власти на 29 юни 2012 г. Иван Костов и Георги Бакалов остават в затвора.


Двамата българи имат адвокат, нает от роднините им. Почетният консул на България в Малайзия е присъствал на предварителните изслушвания на свидетели и няколкото проведени закрити съдебни заседания.


България няма свое дипломатическо представителство в Малайзия, припомнят от МВнР. Българската дипломатическа мисия в Индонезия е поискала нееднократно официална информация от малайзийските власти, но досега няма получен отговор.


След посещението на временно управляващата посолството в Джакарта българската страна е направила постъпки българските граждани да бъдат подложени на болничен медицински преглед, както и да получим официална информация за досегашните съдебни заседания.


МВнР ще продължи да работи по случая, посочват от ведомството, цитирани от днес.бг.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни