Свързани новини

28.10.2012 15:12

Може да приватизират Аерогара София

Видян 1781 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Старият терминал на Летище "София" да бъде съборен и на негово място до пет години да бъде построен нов и по-голям от сегашния Терминал 2. Идеята ще залегне в актуализирания генерален план за развитие на летището, който трябва да бъде готов догодина. Това съобщи пред БНТ изпълнителният директор на аеропорта Веселин Пейков. Според него е икономически по-изгодно да се построи нова сграда на мястото на старата. Бъдещият терминал ще обслужва между 5 и 6 млн. пътника на година, прогнозира Пейков. Двойното увеличение на пътниците се очаква след края на световната криза, допълни той. Предложението е и заради липсата на алтернативни площи за нов, 3-ти терминал. Готовата инфраструктура на стария ще спести средства и проектът ще излезе в пъти по-евтин. Ако експертите одобрят плана, всяко парче история от стария терминал ще бъде вградено в новия. Предвижда се той да е с две галерии, с 16 или 18 ръкава, плюс паркинг на няколко нива, обясни Пейков. Повечето от авиопревозвачите подкрепят събарянето на летището и построяването на нов терминал. Според тях така най-накрая ще се покрият постоянно актуализиращите се стандарти на световния авиационен бранш. Особено по отношение на сигурността и комфорта. Дръзките идеи на ръководството на летището не се изчерпват до Терминал 1. За първи път в общественото пространство беше добавена и още една - за раздържавяване на целия аеропорт. Летището трябва да бъде дадено на концесия. Даже може да се помисли и за цялостното му приватизиране. На много места в Европа и света летищата са частни и ние би трябвало да следваме световния опит, каза Веселин Пейков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния