Свързани новини

18.10.2012 17:22

Янаки Стоилов: Срещу 760 000 българи не могат да застанат 76 от ГЕРБ

Видян 1605 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ние сме на страната на тези над 760 000 български граждани, които са се подписали под въпроса за референдума за АЕЦ „Белене” и срещу тях не могат да застанат 76 депутати от ГЕРБ и да подменят истинският въпрос. Точно това обаче се готвят да направят от ГЕРБ”. Това каза зам.-председателят на БСП и депутат от ПГКБ Янаки Стоилов по време на пресконференция в НС.


„За пореден път думите на премиера Борисов се оказаха нищо не значещи, след като той и парламентарната група на ГЕРБ отново измениха позицията си по проекта Белене”, заяви Янаки Стоилов. Той отбеляза, че 76 депутати от управляващата партия се опитват да заобикалят, да подменят инициативата на над 760 000 български граждани чрез внесеното вчера предложение за втори референдум. „Вчера Цветан Цветанов, физическият приносител на волята на премиера, донесе нов въпрос на парламентарната група на ГЕРБ. Така се стигна до абсурдната ситуация по една и съща тема да има два въпроса”, обясни Янаки Стоилов.


По отношение на спора за името атомна или ядрена електроцентрала, Янаки Стоилов бе категоричен, че тези езикови заигравки трябва да създадат впечатление, че ГЕРБ предлагат нещо друго, но темата всъщност отново е същата. „Поставеният от ГЕРБ въпрос прави темата абстрактна, неопределена и с опасност да демотивира както привържениците, така и противниците на тази идея”, каза още Янаки Стоилов.


Според депутата от ПГКБ Румен Овчаров спора за името атомна или ядрена електроцентрала е повече от несъстоятелен при условие, че повече от 150 държави, обединени в световната асоциация по атомна енергетика, са приели това словосъчетание в името си.


 Секретарят на ПГКБ Мая Манолова изтъкна, че на практика парламентарната група на ГЕРБ е внесла искане за втори референдум. „Не просто за втори референдум, а за друг референдум, с друг въпрос и то по втория начин, през задния вход на парламента. Всичко това с подписите на 76 народни представители от ГЕРБ, които се опитват да подменят волята на българите”, възмути се Мая Манолова. Тя попита подписалите се първи депутати от ГЕРБ дали техните подписи тежат повече от подписите на над 760 000 български граждани.


 „Уважаеми колеги от ГЕРБ не се дръжте като мушмороци и не се опитвайте чрез дребни хитрини или профанизиране на инициативата да откраднете, да манипулирате или да смачкате провеждането на първия национален референдум”, каза зам.- председателят на ПГКБ Ангел Найденов. Той призова правителството да приема хладнокръвно факта, че има над 500 000 валидни подписа, което прави задължително провеждането на референдум по темата „Белене” с подкрепения от хората въпрос. Ангел Найденов предупреди управляващите от ГЕРБ да уважат волята на българите.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци