Свързани новини

18.10.2012 16:36

Голямата екстра е паркинг до метрото

Видян 3421 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вече 1760 са местата за паркиране под земята до две от метростанциите на софийското метро, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Освен тях – през ноември предстои откриването на още 620 места за паркиране над метростанция Джеймс Баучер. С тях се предлага комбинация на пътуването автомобил – метро за онези, които предпочитат да стигат до подземната железница с колата си, а след това да я ползват метрото за придвижване в града. Работещите паркинги са над метростанциите Цариградско шосе и Бели Дунав. Най-важното за шофьорите е, че освен коли на бензин и дизел, в тях има места за паркиране на автомобили с газови уредби. Това са първите места в столицата, които отговарят на нормите и не е необходимо собствениците на автомобили с алтернативните горива да се притесняват, че нарушават нормите.


Използването на комбинацията автомобил – метро за придвижване в града не е голяма новост, тъй като вече повече от половин година паркингът под бул. Цариградско шосе работи. От началото на септември влязоха в сила правилата за заплащане на престоя там. Тогава започна работа и паркингът над метростанция Бели Дунав.­­


Всеки, който е решил да използва колата си като средство за придвижване до паркинга над метрото, може да избира вариантите, по които използва подземната парко-площ. Единият е като обикновен подземен паркинг – срещу левче на час в работното време на метрото – от 5,00 до 24,00 ч. Ако обаче се използва и метрото, първите два часа са безплатни, а за останалите цената пада наполовина от обичайната – по 50 стотинки на час.


Разположението на работещите вече подземни паркинги позволява те да бъдат използвани и от идващите от югоизточна и северозападна посока в столицата коли. С паркирането в буферните паркинги ще се спести неудобството от търсенето на място за паркиране в централните райони. Освен това цената за час при ползване на метрото е в пъти по-ниска от тази в „синя зона”.


Повече информация за пътуването с наземния транспорт и метрото може да се получи на телефон 0700 13 233 или www.sofiatraffic.bg.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева