Свързани новини

18.10.2012 12:17

ДСБ скочи срещу конференция за Людмила Живкова

Видян 2929 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДСБ скочи срещу конференцията, която Софийският университет Св. Климент Охридски организира по повод годишнината от рождението на Людмила Живкова, информира news.bg. В декларация, прочетена в парламента от Веселин Методиев, тъмносините са категорични, че това е опит за реабилитацията на комунистическия режим.


Депутатите от Синята коалиция са възмутени от „опитите на ректора проф. Иван Илчев да използва Софийския университет за политическа пропаганда в полза на БКП/БСП".


Категорично сме срещу фалшификацията на миналото и реабилитирането на ръководни лица от Българската комунистическата партия. Това е нахален опит българският репресивен режим да бъде представен като хуманен, толерантен и отворен към света, твърдят от ДСБ, имайки предвид името на конференцията - „Културното отваряне на България по света".


От партията на Костов са убедени, че „мълчанието на управляващите от ГЕРБ ги прави съучастници в тази реабилитация на живковизма, започната от премиера Борисов". ДСБ отправя и критики към ДПС, посочвайки, че липсата им на реакция е необяснима и непростима пред пострадалите от режима български турци. Питаме БСП къде в програмата на Партията на европейските социалисти се съдържа реабилитация на комунистическите режими в Източна Европа, изтъкват още тъмносините.


ДСБ припомня, че през 2000 г. Народното събрание прие Закон за обявяването на комунистическия режим в България за престъпен, а през 2009 г. Европейския парламент обяви за престъпни всички тоталитарни режими на XX век.


Тъмнисините са категорични, че честването в СУ е незаконно и антиевропейско.


Синята коалиция настоява Академичният съвет на ВУЗ-а да отмени честването, министърът на образованието да потърси обяснение от ректора на СУ и да обяви публично отношението си, а парламентът да приеме закон за санкциониране на всяко физическо и юридическо лице.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне