Свързани новини

16.10.2012 17:44

Забраняват частичното саниране на апартаменти

Видян 2050 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Ще дойде време да забраним частичното саниране на отделни апартаменти.” Това съобщи регионалният министър Лиляна Павлова по време на пресконференция, на която бе обявено, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) официално стартира информационна кампания в София по проект Енергийно обновяване на българските градове. На пресконференцията присъства и кметът на столицата Йорданка Фандъкова.


Информационната кампанията стартира днес и ще продължи до събота. Експерти на министерството ще информират софиянци днес пред билетния център на НДК от 15,00 до 19,00 часа, и до входа на метростанция Сердика, до пред ЦУМ по същото време,в петък в ж.к. Младост до магазин Билла пак от 15,00 до 19,00 часа и в събота отново пред билетния център на НДК от 12,00 до 16,00 часа.


„В София са осигурени облекчения за хората, които се включат в проект Енергийно обновяване на българските домове“ заяви Йорданка Фандъкова.


„Над 200 000 жилища в столицата са в панелни сгради. За тях е много важно да подобрят енергийната ефективност” 50% безвъзмездно финансиране, което осигурява проектът, е в интерес на гражданите“, посочи тя. Общината е поставила като приоритет енергийната ефективност, подчерта кметът. Фандъкова уточни, че в София са санирани 40 училища и детски градини и ефектът от това вече се усеща.


Към момента са проведени 65 информационни дни в 22 града на страната, посочи министър Павлова. Подадените заявления са 111 и вече са одобрени 8 сгради в София и 3 в Хасково.


За три години с над 50 млн. лева ще подобри не само сградния фонд на около 200 блока, но ще се даде възможност и на малкия бизнес да участва пряко в техния ремонт, обясни Павлова. Друг важен ефект от програмата е, че значително ще намалеят сметките за отопление с между 40% и 60%.




Снимка: БТА





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за