Свързани новини

15.10.2012 10:54

Андрей Иванов се завръща

Видян 2733 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сигурно ви е направила впечатление една изключително грозна будка, която преди дни кацна на най-неудобното място – на ъгъла на Граф Игнатиев и Дякон Игнатий, където минава огромно множество, щъкащо по площад Славейков. Въпросната търговска площ не отговаря нито по дизайн, нито по предназначение на ансамбъла на площада, но очевидно някой има изгода не само тя, а и нейните близнаци на входа на градинката на Кристал, срещу университета и на други възлови места да никнат като гъби.


Търговци разказаха пред 19 минути, че вместо да плащат по 800 лв. на месец, както са цакали за същите павилиони самите те, връзкарите дават по 90 лева, понеже са ги регистрирали като сергии. Общината ще губи десетки хиляди на година от тази работа – над 10 000 лева от един павилион. Тези парици ще влизат в нечии частни джобчета, защото тази работа едва ли се случва току-така. Благословията за обекта на Славейков е от районния кмет на Средец. Ала из града се пръкнаха и подобни павилиони за хот-дози, които не биват махани, дори щом бТВ ги залови в употреба на пресрочени и опасни продукти. Това говори за политически чадър.


Лилянда Еленкова, един от бламиралите ГЕРБ по въпроса с отнемането на пропуските за безплатно паркиране на съветниците, и демонстративно поздравени за това от шефа на градската организация на партията Андрей Иванов с ръкуване в СОС, е друг пример за оригинална идея. Тя предложи за шеф на АГ болницата Тина Киркова д-р Иван Костов. Същият беше уволнен неотдавна като директор на клиниката Шейново, след като родилки протестираха заради безобразното затриване на майки и бебета поради лекарска небрежност. Специално за доктора и неговите особени прийоми доста могат да разкажат, ала не приятни неща, и известни дами като Весела Нейнски. А татковците споделят, че раждане там не е минавало без подкуп под 1000 лева. Дали същото ще се случва и в Тина Киркова? Ще поживеем, ще видим.


 След като хората на Андрей Иванов не успяха да се подиграят на софиянци и на ГЕРБ като върнат Костов начело на Шейново, те пратиха този симпатичен, неопетнен и блестящ човек и лекар в друга болница – явно ще експериментират дали и там детската и майчинската смъртност няма да плъзнат като заразна болест.


Без думи оставяме коментара на госпожа Еленкова по темата, който гласи: „Това, че са умрели две родилки...е негова чест”.  


Апропо, възрастната дама, вместо да прави подобни неуместни предложения, можеше да се загрижи за факта, че въпреки предвиждането им в бюджетите на държавата, обезщетенията на стотици хиляди софиянци за техните лихвоточки закъсняват средно с 3 години, за които хора не получават лихви. Тази работа в ресора й е далеч по-важна от уреждането на този и онзи. Само дето е на ползу роду, а не с цел контрол върху милионните бюджети на болници. Кой има интерес да прецунка тези суми – ами големите търговци на лекарства естествено. Когато Иванов беше шеф на СОС, чаят в кабинета му се сервираше в чашки Софарма трейдинг. Сигурно е случайно, ала е интригуващо...Особено като имаме предвид каква битка водят хората около Иванов за овладяване и на т.нар. ДКЦ-та – поликлиниките на София.


В тази връзка – ето и още една история. В последния работен ден на юли преди август общината обяви един нужен търг за кампания, с тотално объркано задание, който приключваше в рамките на ваканционния месец. Целта на мероприятието беше фирми около Любомир Павлов, наричан от нас Доктора, а от други Пъпката, да се зарадват на приходи от стотици хилязди лева за билбордове и други джунджурии. Вместо парите да се вложат в разясняване на ползите от бъдещия завод за боклук, който ще заработи в София. Дискусията е важна, понеже вече се чуха мнения за опасността от замърсяване от тази мощност, а според някои експерти задължителното изкупуване на преработено в нея гориво от отпадъци ще вдигне рязко и без друго непосилната цена на парното в милионния град.


Вместо за тези неща обаче конкурсът търси желаещи да потрошат 1 милион лева за билбордове, хартиени пликове, визитки и други „жизнено необходими” помагала. Сигурно не е нужно да напомняме чий съдружник е олигархът Павлов – на боса на споменатата Софарма, разбира се.


 От сагатас кредита за 5,9 млн. лв., който дружество на сина на Андрей Иванов като председател на СОС взе от Общинска банка и по тази причина връщането на трезора се забави с месеци, против волята на кмета Фандъкова, е известно че беловласият служител на МВР от времето на соца и дуетът Павлов - Донев, разследван за пране на пари, свирят на една и съща тънка струна.


Защо ли му е на ГЕРБ зорлем да се води по акъла на лидера на софийската си организация Иванов, вместо да се освободи от него, питат се много анализатори. И очакват отговор.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и