Свързани новини

12.10.2012 14:43

БСП: Икономиката е в руини, няма чужди инвестиции, нацията се топи

Видян 2084 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентарната група на Коалиция за България разпространи декларация, прочетена от народния представител Петър Димитров:


От международно изследване става ясно, че България е на първо място в света по намаляване на населението. Веднага след нас е африканска държава, в която почти цялото възрастно население е болно от СПИН. Както казва поетът - „не беше мор, не беше чума”! Беше и е управлението на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ!


В страната постепенно остават само деца и старци, но в резултат на демографската политика на правителството си отиват и малкото деца! България се топи, а правителството нехае, че бъдещето на децата е по-важно от строителството на магистрали.


Според правителството след тройната коалиция виновна за всичко е световната икономическа криза. В очите на народа непрекъснато се навира гръцкият пример и ни се внушава, че сме по-добре от гърците. Правителството се прави на сляпо и не вижда, че годишният ръст на турската икономика е над 7% и за Турция няма световна криза! Или ни се обяснява, че там мащабът е друг и затова няма криза. Аз ви питам, господа управляващи, какъв е мащабът на Литва, в която годишният растеж през 2011г. е 14,8% или на Латвия (също 14,8%), или на Естония (8,3%)? Защо тези страни не зависят от световната криза, а България зависи? Защо Румъния, която от 5 години е в спасителна програма на Международния валутен фонд расте с двойно по-високи темпове от България, а разликата в доходите е над 22 % в полза на Румъния?


Не ви ли смущава фактът, че прогнозата за растеж на световната икономика за следващата година е 3,5%, а за България тя е едва 1,5%? И какво ще остане от този растеж, ако от него извадим европейските пари?


Няма да остане НИЩО!


Без парите от Европа България просто тъпче на място!


Но и това не съвсем вярно!


Последното проучване на ЦИР показва, че практически всички отрасли на българската икономика са под предкризисното си ниво. Рекордьор е строителството, при което свиването е над 30%, културата и спорта – 27%, недвижимите имоти – 11,6%, селското стопанство – 11,5%, промишлеността – 5% и т.н.


Единствените сфери, в които българската икономика е достигнала предкризисните си нива, са хотелиерството и търговията – по причини, които няма как да бъдат приписани на Бойко Борисов.


Жестоката истина е, че на четвъртата година от управлението на ГЕРБ българската икономика е в пъти по-зле от времето на тройната коалиция.


Господа, смеехте се, когато предупреждавахме българите, че вашето управление е вредно и опасно за България. Какво ще кажете сега?


Ние не ви обвиняваме за това, че нямате ясна политика, че всичките ви решения са от ден до пладне, че направихте управлението хазартна игра от типа на „тука има - тука нема”, а официалната ви политика е „шменти-капели”. НЕ!


Ние ви обвиняваме за резултатите от това управление! Икономиката е в руини; няма чужди инвестиции; половин милион българи са безработни; 50% от работещите са готови да емигрират; нацията се топи; българинът се лишава от храна, дрехи, от обувки, от електроенергия, от здравни услуги. 78% от домакинствата затварят буркани, за да оцелеят, 60 на сто трудно си плащат сметките за ток, вода и парно.


ОБВИНЯВАМЕ ВИ, ЧЕ В РЕЗУЛТАТ НА ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ, ЖИВОТЪТ НА БЪЛГАРИТЕ ВМЕСТО „ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ” СЕ ПРЕВЪРНА В БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ!


Своеобразен „връх в управлението” на ГЕРБ е новият 10% данък върху лихвите по депозитите.


Без да се консултира с БНБ, с търговските банки, с бизнеса, с милионите спестители, правителството на ГЕРБ реши да въведе 10% данък върху лихвите по депозитите.


В своето „победоносно” управление правителството на ГЕРБ опря до „белите пари за черни дни” на милиони българи. Очевидно при управлението на Бойко Борисов тези черни дни вече са настъпили! Но парите няма да се ползват от спестителите, а от правителството!


Тук искам да припомня една стара еврейска притча. Старият евреин съветвал сина си: „Запомни, сине, винаги, когато взимаш от някого пари, те са чужди. Но когато трябва ги връщаш – винаги връщаш свои пари”! Така е и в България: когато правителството взима пари от българите, то взима чужди пари. Но когато ги раздава, за разлика от всички други държави в Европа, то, видите ли, раздава от парите на Бойко Борисов! Както би казал поетът: „Но не своите пари братя, а парите на народа”!


Предвижда се цялото „увеличение” на пенсиите и заплатите да се събере не от работещия бизнес (защото той не работи), а от джобовете на хората:


1,1 млрд. от ДДС. Кой плаща ДДС, господа управляващи? Нали са крайните потребители?;


300 млн. от ДДФЛ. Нали с тези 300 млн. директно бъркате в джоба на българите. С 300 млн. българина ще стане по- беден, като му ги вземате;


200 млн. от акциз. Кой плаща акциза в България, да не би вие, господа управляващи?


И за капак: 10% от спестяванията!


В продължение на 15 години всички български правителства се опитваха да върнат доверието на българина в банковата система. И това постепенно се случваше. Парите от бурканбанк постепенно се преместиха в банките. А се преместиха, защото българинът се опитваше, поне отчасти, да се защити от инфлацията. Публична тайна е, че през всичките тези години инфлацията беше по-висока от лихвите по депозитите, но все пак беше нещо. Разбирайки тази истина, нито едно българско правителство не посегна на лихвите по депозитите, не се реши да облага с данък инфлацията в България. Правителството на Бойко Борисов го направи! Напомням - средногодишната инфлация за миналата година е 4,2%, а средният лихвен процент е около 4, т.е. на нивото на инфлацията.


Какво облагате, господа управляващи?


Обяснявате, че това била обичайната практика в ЕС. Обичайна практика е разходите за лихвите по кредити, които така мъчат българите, да се признават за разход и да не се облагат с ДДФЛ. Обичайна практика е да има праг на спестяванията, под който лихвите по депозитите да не се облагат с данък. Обичайна практика е за ниските доходи да има необлагаем минимум. Обичайна практика е средните доходи да са 10-15 пъти по-високи от тези в България.


Защо не отчитате тези практики, господа управляващи? Защото не ви отърва! Защото не можете и не знаете как да изведете България от кризата, в която е изпаднала. Болезнено е да виждаш родината си, контролирана от мижави управници, чиято единствена грижа е как да купят собствения си народ със собствените му пари за следващите парламентарни избори!


Съжалявам! Влезте във форумите и ще видите честния отговор на българите. А той е: Не се продава! Нима се надявате с онези нещастни 10 лева, които подхвърляте на пенсионерите от 1 април догодина да купите гласовете и душите им? Напразно се морите! Това се доказва и от последните частични избори, в които ГЕРБ няма нито една победа.


В страната има непозната ситуация. За първи път всички са срещу ГЕРБ за 10% данък върху лихвите от депозити. От името на тези „всички” ви призовавам да не пренебрегвате гнева на хората  и да се откажете от тази авантюра!


Искате да обложите 70% от вложителите с депозити до 1000 лв. с 10% данък! Имате желание да обложите мизерните пенсии на 2,5 милиона пенсионери с 10% данък! Ами обложете и въздуха на българите с десятък! И тогава ви гарантирам, че догодина същите тези българи ще ви обложат със своя гняв и ще ви изхвърлят от управлението на България!





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв