Свързани новини

12.10.2012 11:38

Mинистър Найденов: Отпушихме руския пазар за български стоки

Видян 1291 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Земеделският министър Мирослав Найденов се похвали, че е отворил отново руския пазар за българските стоки. "Срещнах се с моя колега в Москва и договорихме зелен коридор. Такава среща не е имало от десетки години", похвали се Найденов в студиото на bTV и разкри, че скоро министърът на селското стопанство на Русия ще пристигне у нас с бизнес делегация.


"Носталгията по българските продукти в Русия е много голяма. Те са нарицателни за качество. Това ми каза каза руският колега Николай Фьодоров. Там се казва плод и зеленчук, а това не са български думи, говори са за българско сирене, български консерви. На много от стоките без да са правени в България има етикет "българско", заяви още Найденов.


Той коментира и новият данък десятък, като направи уговорката, че не е бил на последния Министерски съвет. "Това, което виждам от два дни, след като беше обявен този данък, е много говорене и консолидирано негативно мнение на хората. Не знам дали по най-правилния начин се поднася това. Това е непопулярна мярка, която може да спъне тези дебати. При това негативно мнение ние може да се съобразим с него", каза Мирослав Найденов.


Земеделският министър призна, че има намаляване на потреблението, и то особено при по-скъпите и луксозни стоки. "Целта ни беше да направим по-достъпни конвенционалните стоки. Статистиката в някои европейски страни е още по-тежка. Там потреблението на луксозните стоки също е критично. Сърбия и Македония са в реален фалит, Румъния е в много тежко положение, за Гърция да не говорим. Няма как, когато мечката играе в двора на съседите, да сме спокойни. Имаше статистика, че изхвърляме почти 2/3 от храната. Сега сме по-практични", коментира Найденов. Според него, с държавната промоция на стоките от първа необходимост Коледата ще бъде възможна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп