Свързани новини

11.10.2012 11:14

Бойко и Путин се срещат на 9 ноември

Видян 2585 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дългоочакваната визита на Владимир Путин в България все пак ще се състои, като сочената засега дата е 9 ноември.

Двамата ще дадат старт на изграждането на "Южен поток" и ще посетят Провадия, където на българска територия се очаква да излезе газопроводът под Черно море, пише "Стандарт".

При посещението на Путин се очаква да бъде подписан най-важният документ за изграждането на газопровода "Южен поток" - т.нар. Окончателно инвестиционно решение.

С това ще се отвори път към реалното строителство на тръбата на наша територия, както и на изграждането на газопровода под Черно море.

В делегацията на Путин е твърде възможно да бъде и шефът на "Газпром" Алексей Милер,

който ще сложи подписа си под Окончателното инвестиционно решение с  изпълнителния директор на "Българския енергиен холдинг" Михаил Андонов. Припомняме, че акционери в "Южен поток България" са "Газпром" и БЕХ.

Ако това се случи в първото десетдневие на ноември, ще бъде изпреварен договореният преди няколко месеца срок.

Документът е изключително важен за "Газпром", защото така руснаците ще имат гаранция, че изграждайки трасето под Черно море, тръбата, която трябва да излезе на около Варна ще продължи по маршрута към Европа.

Подписването на под Окончателното инвестиционно решение ще разплете и един от най-напрегнатите възли в руско-българските енергийни проекти. Липсата на гаранция, че документът ще бъде подписан преди края на 2012 г. накара руснаците да забавят договорената още през април отстъпка от 11.1% в цената на газа за България.

Надеждите са по време на визитата на Путин България да получи по-голяма яснота около новия договор с "Газпром експорт" за доставка на синьо гориво от 1 януари 2013 г.


След задължителните процедури около средата на следващата година трябва да бъде направена и първата копка и физическата реализация на проекта да започне, пише "Стандарт".

Възможно е преди или по време на високата среща страната ни да е домакин на бизнес форум, както и на заседание на междуправителствената комисия.

Припомняме, че в средата на септември Путин отмени визитата си у нас във връзка с проекта „Южен поток“. Афектиран от иска на "Атомстройекспорт", Борисов заяви, че се надявал Путин да не е в час с исканията на Росатом, защото в противен случай нямало да му е много комфортно на срещата. Премиерът беше бесен, че въпреки проведените разговори, руснаците са си позволили да заведат иск за 1 млрд. евро.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и