Свързани новини

10.10.2012 11:34

Катимерини: Меркел е като залязваща рок група - дойде твърде късно

Видян 1575 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Визитата на Ангела Меркел в Атина идва твърде късно, както рок групите, които идват в Гърция много след своя апогей. Ще бъде трудно да се убедят хората, че тази закъсняла визита е в солидарност с изнемогващата периферия на ЕС, след като през последните три години германският канцлер критикува и злослови срещу всичко гръцко, пише в свой коментар вестник „Катимерини”.


Голяма част от гърците виждат в Меркел изискващ строги икономии ковчежник, който лично е разрушил техния живот. А хиляди животи бяха сринати, милиони угнетени в резултат или на лошото планиране на спасителните програми на кредиторите, или тяхното жестоко прилагане от страна на гръцките политици, пише изданието.


Има тихо мнозинство, което иска да вярва, че ставайки началото на политически инициативи за преодоляване на безизходицата в еврозоната, посещението е стъпка в посока към отпускането на следващия транш от спасителния заем за Гърция, което ще помогне на замръзналия пазар, добавя все пак "Катимерини".


Световната преса отбелязва, че Ангела Меркел е била посрещната в Атина от многохилядни демонстрации, състояли се въпреки забраните. 


Около 40 000 души, много от които носеха плакати, изобразяващи Меркел с нацистка символика, се събраха на площад „Синтагма” в близост до сградата на парламента. Маскирани младежи обстрелваха с камъни полицаите от отрядите за борба с безредиците, които от своя страна отвърнаха със сълзотворен газ, пише британският "Индепендънт", като отбелязва, че Германия остава най-големия донор и кредитор на Гърция. 



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и