Свързани новини

14.09.2012 11:33

Уорлик си тръгна просълзен от България

Видян 1395 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският посланик Джеймс Уорлик си тръгна от България просълзен. Два часа преди неговия полет той даде пресконференция на правителственото летище, на която представи ръководния екип на американското посолство и се сбогува лично с всеки от тях.


„Това е най-трудното събитие, в което участвам по времето на целия си престой в България", каза Уорлик и добави, че България много ще му липсва и че много обича нашата страна.


„България има специално място в моето сърце и ще продължава да заема специално място", каза той. Уорлик изтъкна, че следващият американски посланик е изключителен професионалист, много добър човек и изрази увереност, че тя ще продължи да работи за развитието и укрепването на отношенията между страните ни.


„За мен периодът, прекаран тук, остава незабравим. За мен беше изключителна чест и удоволствие да бъда тук", сподели още Уорлик. Той каза, че много се гордее с работата, която е вършил в България и че винаги е бил искрен към българските граждани.


„Имало е моменти, когато това, което съм казвал да е карало някои хора да се чувстват неудобно", отбеляза обаче Уорлик и подчерта, че винаги е бил винаги съвсем искрен в това, което казва. „Но моля ви, вярвайте ми, винаги най-важното нещо за мен са били двустранните отношения между България и САЩ", добави Уорлик


Той категорично заяви, че неговият интерес към случващото се в България ще остане. Джеймс Уорлик изтъкна, че изключително много уважава българския премиер Бойко Борисов и че това ще продължи да е така и когато не е посланик и когато той не е премиер. Уорлик благодари на всички дошли на последната му пресконференция в България.

 
Снимка: БТА




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще