Свързани новини

14.09.2012 11:25

Купиха ОЦК Кърджали

Видян 1141 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Хармони 2012" е купувачът на цинковото производство в ОЦК Кърджали. Дружеството предложи най-висока цена по време на явен търг, на който се явиха трима кандидати. Търгът продължи не повече от 15 минути, през което време бяха отворени офертите с наддавателните предложения. До устно наддаване не се стигна.


Предложилият най-висока цена е дружеството „Хармони 2012" със седалище в София. То бе представлявано от Илиян Цанов. Наддавателното предложение бе в размер на 8 600 000 лева при първоначално обявена тръжна цена от 8 307 593 лева. Цанов не пожела да коментира за бъдещите инвестиционни намерения на фирмата. Останалите двама кандидат купувачи /"Файнанс енд Кансалтинг" и ПИБ/ предложиха съответно 8 500 000 и 8 400 000 лева.


В едноседмичен срок купувачът трябва да внесе предложената от него сума. Ако това не стане, за купувач се обявява следващия, дал най-високо наддавателно предложение, коментира след търга частния съдебен изпълнител Росен Сираков, който проведе търга. Помолен да коментира не е ли ниска тази цена, той заяви, че „пазарната цена е тази, на която даден обект се купува".


Според Сираков към ОЦК е бил проявен голям интерес от чуждестранни фирми - американски, английски и индийски. „Явно индийците разчитаха, че никой няма да се яви на търга и разчитаха на втора продан, при която да падне цената, защото вземаха и проби от завода", коментира частният съдебен изпълнител.


На днешния търг всъщност се разпродаваха 50 процента идеални части от имот с площ 326,230 дка, заедно с построените в него промишлени и други сгради на ОЦК АД. Това на практика е цялото цинково производство.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Доста работа ви чака днес


Доста работа ви чака днес. Със сигурност няма да