Свързани новини

13.09.2012 17:17

Точно 26 на протеста срещу Синята зона

Видян 1322 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едва 26 протестиращи срещу Синята зона успяха да се съберат пред общината преди началото на първото заседание на новия политически сезон на Общинския съвет, на което трябва да се реши дали наредбата да бъде отменена.

Новите мерки за паркиране в столицата влязоха в сила от 1 септември. Тогава цените се увеличиха значително. Вече за Синя зона се плаща по 2 лв. за час престой, а за Зелена – 1 лв.

Идеята на общината е не да събере повече финансови средства, а да направи центъра на София по-чист и с по-малко автомобили.

„Това, което на практика днес подкрепихме в залата, е това, което и със становище на водеща комисия предложихме – намаляване като цяло на броя на документи на услугата издаване на винетни стикери за паркиране в центъра на София“, заяви председателят на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет Малина Едрева

Общинските съветници приеха необходимите документи, които се изискват, да са лична карта, нотариален акт и документ за собственост на кола. „Това е практика в Брюксел и в Лондон – да се изискват точно тези три документа”, каза още Едрева. По думите й се въвежда възможност за 3-о място, което да е за инвалиди без ограничение във време. „Не само собствениците на жилища имат възможност да придобиват този стикер, но и наемателите, както и колите могат да бъдат не само тези, които са собственост на притежателя на съответния договор или нотариален акт, но и лизингови или служебни автомобили”, посочи тя.

Според приетата наредба живеещите в центъра на столицата ще плащат за винетни стикери по 150 лева на месец за Синя зона за живеещите в идеалния център и 100 лева на месец за Зелена зона за живеещите в широкия център.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и