Свързани новини

13.09.2012 17:06

Пълно кощунство: Ботев е пънк, Йовков е реге

Видян 1754 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Методите за привличане на децата в клас взеха нов кощунствен връх с поредната инициатива на актьорите от добричкия театър Йордан Йовков. След като присъствието на Христо Ботев в учебниците по литература бе поставено под въпрос, после се появиха чалга икони по оскъдно облекло по тетрадки и раници, а сега цялата класика стана материал за рап песни. 

Чрез проекта Bulgarian Audio Books актьорите записват 12 диска с поезия и проза с общо времетраене 34 часа. Поемата Септември на Гео Милев стана хип-хоп, дъбстеп парче, По жицата на Йордан Йовков зазвуча с реге мелодия, а В механата на Христо Ботев вече е пънк-рок песен. До тези необичайни трансформации с цел рекламиране на аудиокниги прибягнаха авторите на мащабния проект Bulgarian Audio Books. Благодарение на тях част от най-известните произведения на най-популярните български автори вече са достъпни в mp3 формат.

Мотото на инициативата е „Яко е да слушаш български произведения“. Целта на проекта е да стимулира тийнейджърите да четат повече и да запомнят по-бързо. Затова някои класически литературни произведения са представени по модерен начин. За да се харесат повече на младите, създателите на проекта решават да привлекат нашумели родни изпълнители. Така в нестандартната рекламна кампания участие взимат Young BB Young, DRS и R.U.C.O. Техните импровизации с откъси от Ботев, Йовков и Милев вече са качени в интернет. Мненията за инициативата обаче стигат от пълното й одобрение до тоталното й заклеймяване.




Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева