Свързани новини

10.09.2012 16:03

Сграда – убиец смърди до Съдебната палата

Видян 1885 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Почти една срещу друга на централната софийска улица Алабин се намират една зловеща недостроена сграда убиец и областната администрация на София – град. Ако се чудите каква е връзката, ще отговорим, че държавата води титанична битка да оспори и да отмени реституцията и да стане собственик на имота през 2002 г. 

След това обаче, вече десетилетие, тя нехае какво се случва със зданието. Фирмата-изпълнител е обезщетена с централен имот за милиони и казусът приключва. Трима областни управители пасуват по скандалния казус, който ще им извади очите. 

През това време постройката започва да се руши, събира клошари, за които е някакъв покрив над главата, а през жегите става възможен източник на гадни зарази. Смрадта, която се носи от нея е отвратителна. 

Но пък изхождането на десетки хора всеки ден под руините донякъде е ако не разбираемо, то поне логично  – София е вероятно единствената столица в Европейския съюз, в която вече 2 десетилетия няма и не се изграждат обществени тоалетни. 

В задачата се пита какво ли се чака държавата в лицето на областната администрация на София – град и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството? Дали зданието да рухне върху някой от хилядите минувачи, които се движат всекидневно покрай него? 

Защото трасето е много натоварено с пешеходци – намира се баш до Съдебната палата и колелото на трамвай номер 5, към които се извървява върволица от хора не само от София, а и от цяла България. За всички тях тази сграда е потенциален убиец.

Само припомняме, че вече имахме случай с рухването на сграда – убиец на същата тази улица „Алабин” преди няколко години.

И че пак на „Алабин” вече години наред си стои безстопанствен и също руиниращ един от най-хубавите магазини в София – бившият „Средец” до хотел „Рила”. Вместо да бъде продаден и да донесе милиони пари на бюджета, защото за него оферти не липсват от големи европейски вериги за храни и облекла. И то от години!

Едва ли е случайна съдбата на всеки от трите обекта, както и покриването на техните вече „студени” досиета от няколко власти, сменили поне по трима ресорни управници. Става дума не за пари, а за много пари. 

Въпросът е, докато умните се наумуват, да не станем свидетели на нови невинни жертви на клоаката на София, в каквато някой нарочно превръща самото сърце на града.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния