Свързани новини

10.09.2012 11:23

Трансплантираните на бунт

Видян 1365 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бунт на трансплантираните срещу игото на Националната здравноосигурителна каса ще бъде обявен днес.  Това ще стори тяхната Национална асоциация на нарочна пресконференция в Българската телеграфна агенция.


Хората, изправени на ръба между живота и смъртта въстават срещу ново разпореждане на безжалостните медицински администратори. Намерили от кого да правят икономии, вместо да посегнат на десетките милиони за Правителствена болница, те режат неколкостотин хиляди лева за лекарства на отчаяните 470 граждани и данъкоплатци на тази държава.


Каква е драмата? Касата вече отказва да плаща оригиналните лекарства, които поддържат живота на хората. Вместо това, тя пробутва плащане за евтини, но недоказани генерици. В това число попадат влезли по втория начин у нас и в Европейския съюз македонски илачи, които кой знае защо – май, за да напълнят джобчето на някой бос и свързаните с него чиновници, са щедро лансирани от здравния орган. Институцията, където все пак работят лекари, полагали, но забравили Хипократовата клетва, сякаш не знае или „без да иска” пропуска важен елемент от пъзела. Години наред, за някои повече от 10, пациентите са лекувани и са привикнали към качествените европейски медикаменти. Сега, в случай, че организимите им откажат да се сработят с ментетата, които НЗОК пробутва, никой не се интересува ще живеят ли трансплантираните българи.


Ако искатда продължават да дишат, те трябва да си набавят сами оригиналните продукти. За някои това струва по 100 лв. на месец, за други сумата е с пъти по-голяма. Понеже пациентите с тежка диагноза не са банкери или депутати, а редови служители, безработни и пенсионери, за тях се оказва непосилно финансово бреме и внезапна присъда поредната прищявка с бизнес мотивация на НЗОК.     




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и