Свързани новини

05.09.2012 11:37

ЕК разследва Газпром

Видян 1214 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия започва официално разследване за монополизъм срещу руския газов гигант "Газпром" в централна и източна Европа.


 


Разследването на комисията ще включва дейността на руската компания в България, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша и Словакия. Ще бъде извършена проверка дали "Газпром" ограничава свободния пренос на газ между страните-членки на съюза, пречи на диверсификацията на доставките и вдига цените.


 


Това не застрашава руския газов холдинг с незабавни проблеми, тъй като по принцип тези разследвания са продължителни. Но, в същото време, Европейската комисия обещава да разглежда този случай в приоритетен ред. Ако вината на "Газпром" бъде доказана, компанията е заплашена със солени глоби и преразглеждане на цялата система от договори за износ на горива.


 


Разследването започва почти година след гръмките обиски в европейските офиси на дъщерните структури на "Газпром" и неговите партньори. Русия осигурява 25% от газовите доставки в Европа, а някои от страните на стария континент са изцяло зависими от руските газови доставки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева