Свързани новини

29.08.2012 13:35

Военни подготвяли убийството на Обама

Видян 1084 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четирима американски военнослужещи от базата Форт Стюарт, щата Джорджия, бяха задържани, след като убили бивш свой другар и приятелката му, за да не разкрият плановете на сформирана от тях анархистка групировка да извърши държавен преврат и да убие президента Барак Обама, съобщи Асошиейтед прес.


Прокурорите от Лонг Каунти, щата Джорджия, заявиха, че групата, състояща се от настоящи и бивши американски военнослужещи, е похарчила най-малко 87 000 долара за покупка на оръжия. Те убили 19-годишния бивш войник Майкъл Рорк и 17-годишната му приятелка, като ги застреляли в гората миналия декември, за да запазят в тайна плановете си.


"Тази вътрешна терористична организация не само е правела планове и е говорела. Преди да извърши въпросните убийства, групата е започнала да действа. Доказателствата показват, че групата е притежавала познанията, средствата и мотивите да осъществи своите планове", заяви прокурорът Исабел Поули.


Един от обвинените войници, 26-годишният Майкъл Бърнет, се призна за виновен в понеделник за непредумишлено убийство,


участие в незаконна организирана дейност и по други обвинения. Той се споразумя да сътрудничи на прокурорите срещу другите трима обвиняеми.


Прокурорите заявиха, че групировката се наричала F.E.A.R., съкращение от "Вечно безсмъртни, винаги готови". Поули заяви, че властите не знаят колко са членовете й.


Бърнет каза, че се е съгласил да свидетелства срещу Айзък Агиги, идентифициран от прокурорите като основател и лидер на групата, както други двама войници от Форт Стюарт.


По данни на прокуратурата те планирали да превземат оръжейния склад на Форт Стюарт, после да взривят сградата на управлението на вътрешната сигурност


и хидросъоръжения в щата Вашингтон. След това щели да извършат покушение срещу президента Барак Обама и държавен преврат, съобщава ИТАР-ТАСС.


Прокуратурата отбелязва, че обвиняемите не прикриват острата си неприязън към действащия държавен глава. По думите на Агиги "за тъмнокож президент с чуждестранно име няма място в Белия дом".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец