Свързани новини

28.08.2012 15:14

Още цигари в претърсения вчера склад на Омурташката група

Видян 1596 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В едно от големите депа за контрабандни цигари, което зарежда столичния Женски пазар, днес бяха открити 10 000 къса от нелегалната стока. Фрапиращото е, че това е същият обект, който беше претърсен вчера от митническите служители и в който те намериха 20 000 цигари. Днешната операция се провежда от служители от отдел Митническо разузнаване и разследване при Митница Столична и на Икономическа полиция 3-то РПУ. Тя тече и в момента. Митничарите недоумяват дали повторното използване на същия склад е просто глупава грешка на бандитите или уникална наглост. Припомняме, че при вчерашната операция за наблюдение на склад за нелегални цигари, пласирани на женскияп азар, беше подпален автомобилът на митнически служител. Днес стана ясно, че Синдикалната секция на КТ Подкрепа в Централното митническо управление и Синдикалната организация на Агенция Митници при КНСБ остро осъждат инцидента. Подпалването на автомобила на нашия колега не е единствено вандалски акт, но и опит за сплашване на държавен служител с цел възпрепятстване изпълнението на възложените му задачи по противодействие на акцизни нарушения и престъпления, заявяват синдикалистите. Те посочват, че това не е единствената заплашителна проява срещу служителите. Борбата с контрабандата на цигари се води и по граничните зони. Гранични полицаи и антимафиоти откриха близо 2 милиона къса контрабандни цигари в планината Беласица, в района на хижа Конгур. На 26 август, към 22 часа, служители от Граничен полицейски участък-Петрич и  сектора за борба с организираната престъпност в Благоевград организирали акция на около 1,5 км северно от хижата. Намерили изоставен товарен автомобил "Ивеко", в който е имало 1 849 800 къса цигари "Ракел блу слимс", "Табакос слимс", "Вертус", "Рейндж класик", "Пеарл слимс" и "Ракел ред слимс".


Образувано е досъдебно производство и е уведомена Районна прокуратура в Петрич. Разследването продължава. Близо 900 000 къса контрабандни цигари ще бъдат унищожени утре под контрола на митницата в Свиленград, стана ясно междувременно. 


От агенция "Митници" съобщиха, че при акция срещу контрабандни цигари на Женския пазар в София в депо, разкрито при проверка вчера, са намерени 20 000 контрабандни цигари. Днес обаче на същото място отново са разкрити 10 000 къса цигари без бандерол. 

И по двете разкрития са образувани досъдебни производства.


Вчера стана ясно, че автомобил на митнически служител е запален по време на акция срещу контрабандни цигари в столицата.



Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби