Свързани новини

27.08.2012 13:27

Политик призова жените в Того на едноседмична секс стачка

Видян 1459 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Женското крило на организация за защита на гражданските права, бореща се за сваляне от власт на президента на страната, призова жените в Того на едноседмична секс стачка, съобщи Асошиейтед прес.


Адвокат Изабел Амеганви, лидер на женското крило на организацията "Да спасим Того", прикани жените от днес да лишат от секс своите съпрузи или партньори, за да окажат натиск над мъжете да се опълчат срещу президента Фор Гнасингбе.


Тя заяви в интервю за агенцията, че нейната група следва примера на жените в Либерия, които прибягнаха до секс стачка в кампанията за мир през 2003 г. Имаме много начини да принудим мъжете да разберат какво искат жените в Того, каза тя.


Стачката бе обявена на митинг в събота в столицата Ломе, организиран от коалиция, която протестира срещу неотдавнашните избирателни реформи, които според опозицията ще улеснят партията на Гнасингбе да спечели парламентарните избори през октомври. Гнасингбе дойде на власт през 2005 г. след смъртта на баща си Еядема Гнасингбе, който управлява западноафриканската страна 38 години.


На митинга в събота лидерът на опозиционния Национален алианс за промяна Жан-Пиер Фабр призова за оставка на Гнасингбе, но се пошегува, че една седмица без секс е твърде много и под смеха на присъстващите няколко хиляди души предложи по-кратък период. Хайде да се спрем на два дни, каза той.


Някои бяха скептични. "На нея й е лесно да говори, защото не е женена", каза по адрес на Амеганви журналистка, цитирана от АП. "Нима си мисли, че жена, която живее с мъж в къщата си, ще може да се сдържи толкова време. А и кой ще контролира какво правят двойките в къщи?"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец