Свързани новини

23.08.2012 10:50

Иво Маринов: Руските граждани спокойно могат да проведат почивката си в България

Видян 1449 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още във вторник получихме информация за финансовото състояние на "Бългериан Вип Турс" (БВТ) и бяха предприети действия, за да могат туристи, които са в България или предстои да дойдат в България чрез този туроператор да проведат нормално своята почивка, заяви по БНР зам.-министърът на МИЕТ Иво Маринов.


Вчера имахме среща и със самия туроператор БВТ, каза Маринов. След като туроператорът беше информирал руската страна за невъзможността да обслужва техните туристи, те бяха поети от други български туроператори. Така че в момента нещата са нормални и руските граждани спокойно могат да проведат почивката си в България, увери зам.-министърът.


Общият брой туристи на БВТ е около 1000, те не са само руски граждани, но и граждани на Иран, Кзазахстан и др. Няма да има проблеми с тези туристи, които са пристигнали в страната или предстои да пристигнат. Освен това е важно да се знае, че няма български граждани, изпратени от БВТ в чужбина, които да се налага да бъдат върнати в страната. Иво Маринов каза още, че се е знаело, че фирмата има затруднения. В тази ситуация БВТ е реагира съгласно закона. Нещата се движат в рамките на закона, посочи той. Маринов каза, че поддържа връзка с ръководството на туроператора. Всички туристи в момента не би трябвало да имат проблеми, успокои още веднъж той.


БГНЕС припомня, че вчера приемащият български туроператор Bulgarian Vip Tours (BVТ) уведоми своите руски партньори, че прекратява свята дейност, в резултат на което могат да пострадат няколкостотин руснаци, почиващи в момента в българските курорти. Това съобщи за РИА "Новости" говорителят на Руския съюз на туристическата индустрия /РСТ/ Ирина Тюрина.


Тя разказа, че ден по-рано руските туроператори, които работят с BVT, са получили писмо, че компанията не може да изпълнява своите задължения пред партньорите си.


"Ръководството на BVT иска с огромно съжаление да Ви съобщи, че ние сме принудени да прекратим дейността на нашата компания. Това решение е изключително тежко както за нас, така и за вас. Банкрутът на един от нашите основни партньори, забавянето на новите инвестиции, суровите условия от страна на кредиторите ни доведоха до това, че не можем да продължим нашата работа. За съжаление ние не успяхме да осигурим необходимото ни финансиране и сме длъжни да ви уведомим за настоящото положение", се казва в изпратеното до туроператорите писмо, с което разполага РИА "Новости".


Според Тюрина, вчера някои български хотели са поискали от туристите на BVT повторно да си заплатят за престоя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и