Свързани новини

13.08.2012 13:32

Нешка: Съсипаха ни спорта

Видян 2342 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само човек, който вярва на много приказки, само той може да очаква нещо по-различно. От това състояние, в което се намира държавата, не можем да искаме повече от нашите спортисти. Много отдавна българският спорт се движи по инерция. Това, което показаха нашите спортисти, наистина беше подвиг. Това коментира пред БНР Нешка Робева по повод представянето на България на Олимпиадата в Лондон.


„През всичките тези 22 години беше направено и невъзможното, за да бъде унищожен българският спорт. Разбиването на българския спорт беше започнато от Цеко Барчовски. Аз не знам дали това е било държавна политика – не вярвам. По-скоро го отдавам на неговото лично неудовлетворение от собствената му кариера. Това беше система, която е резултатна и която в много други държави усвоиха, която даваше на българите едно изключително самочувствие, че щом като можем в спорта, можем навсякъде“, посочи тя.


Според нея към днешна дата не всичко е въпрос на пари. "Пари за националните отбори винаги ще се намерят. Тук става въпрос за унищожаването на клубовете, на дружествата", подчерта Робева.


„Ние унищожихме масовия спорт, унищожихме спорта в училищата, ние нямаме държавна политика за това какво е спортът. Докато спортът не стане една осъзната необходимост за цялата нация, особено във времена, когато децата ни растат пред компютрите и когато се отнемат детските площадки, за да се направят молове или паркинги, докато държавата не разбере, че олимпийските шампиони се превръщат в идоли за нашите деца, те ще извлекат нагоре масовия спорт, а от друга страна, масовият спорт е основа за изграждане на шампиони“, продължи тя.


„За какво да говорим, когато през всичките тези години единственият сигурен източник за финансиране на спорта е Спортният тотализатор, който се източва. Няма партия на власт, която да не точи парите на Българския спортен тотализатор“, категорична е Робева. 


Тя подчерта, че българските треньори са ниско и несигурно заплатени. Според нея футболните отбори са най-голямото зло за българския спорт. По думите й те са лошият пример за българските спортисти.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни