Свързани новини

23.07.2012 11:14

Арабската лига призова Асад да се оттегли незабавно от властта

Видян 1904 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Страните от Арабската лига призоваха президента на Сирия Башар ал Асад да се оттегли незабавно от властта, като в замяна ще му бъде гарантирано, че ще може без опасност да напусне страната. Това обяви премиерът на Катар Хамад бин Джасам Ал Тани на пресконференция в Доха, където късно снощи започна извънредна среща на равнище министри на Арабската лига.

При сраженията между правителствени части и бунтовници вчера в Сирия за загинали над сто души. Cирийски бунтовници превзеха военно училище недалеч от град Алепо, съобщи Ройтерс, като се позова на дезертиралия генерал от сирийската армия Мустафа ал Шейх. Според него това е военен гарнизон, който охранява подхода към Алепо от север. Асошиейтед прес посочва, че в офанзивата срещу Алепо участват над 1000 въоръжени бунтовници от неизвестна досега групировка, наречена "Бригада на обединението".

В неделя близо 20 танка и стотици войници от четвърта дивизия на сирийската армия, командвана от Махер ал Асад, брат на президента Башар ал Асад, навлязоха в предградието на Дамаск Барза, предаде Ройтерс. Очевидци съобщават, че по време на операцията са били екзекутирани 20 цивилни, заподозрени във връзки с бунтовниците. Продължава офанзивата на правителствените части и в други райони в покрайнините на Дамаск. Режимът на Асад се е разклатил, но няма да се предаде лесно, заяви говорителят на основната опозиционна сила Сирийски национален съвет (СНС) в момент, когато се водят боеве в столицата Дамаск и втория по големина град Алепо, предаде Франс прес.



Етикети
, , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец