Свързани новини

17.07.2012 16:06

Наплив от чужденци на почивка у нас

Видян 1328 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаква се успешен летен сезон за българския туризъм. Това прогнозира зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.„Като цяло на всички пазари има интерес за почивки в България. На база предприетите действия за облекчаване на визовия режим и откриване на допълнителен брой изнесени визови центрове в Русия, Украйна, Турция, страните от Персийския залив, наблюдаваме ръст на чуждестранните туристи, различен за отделните пазари“ коментира той.

Според Маринов очакванията за ръст между 10-15% на руския пазар се оправдават, защото като брой издадени визи ръстът е 15% спрямо миналата година.

„В края на юни има ръст от 75% на туристите от Украйна спрямо 2011 година. Същата ситуация се наблюдава и за Беларус. На този пазар повишението спрямо миналата година в края на месец юни е от 31%“, отчете зам.-министърът.

По думите му данните на големите туроператори, изпращащи британски граждани на почивка у нас, също сочат ръст от около 10% за летния сезон.

„На пазара в Германия ще има лек ръст спрямо миналата година. В подкрепа на тези факти говорят данните, които имаме от летищата във Варна и в Бургас за увеличен брой чартърни полети и обслужени туристи. Добре се развива пазар Сърбия, Македония, Румъния. Данните са обнадеждаващи и очакваме успешен сезон“, допълни Иво Маринов.

По думите му върху вътрешния туризъм положително влияние оказват инвестициите, направени в пътната инфраструктура - пускането в експлоатация на пътния възел Меден рудник между Бургас и Созопол, Лот 3 на автомагистрала Тракия от Нова Загора до Ямбол и предстоящото откриване до Петолъчката.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи