Свързани новини

13.07.2012 15:36

Михаил Миков: Управляващите сеят ветрове и жънат бури в съдебната власт

Видян 1662 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващите създадоха огромно напрежение между изпълнителната и съдебна власт. Достатъчна беше дори и една искра, за да се случи този безпрецедентен протест на съдиите. Това каза зам.председателят на ПГКБ Михаил Миков в коментара си за протеста на стотици български съдии пред сградата на Висшия съдебен съвет. „Всичките опити за посегателства през последните три години върху независимостта на съдебната власт- изявления, атаки в медиите- като цяло и по отношение на отделни съдии за конкретни дела, посяха днес тези бури, които се вихрят по улиците”, категоричен бе Михаил Миков. Зам.-председателят на ПГКБ изтъкна, че протестът на българските съдии е една много тежка оценка за реформата на правителството в сектора на съдебната власт, особено като се има предвид предстоящият мониторингов доклад на ЕК за напредъка на страната ни в областта на правосъдието и вътрешният ред. „Това, което се случва, не е продукт само на конкретния случай с уволнената съдийка. Просто този случай отключи едно дълго таено напрежение в магистратските среди”, каза Михаил Миков. Той счита, че в случая трябва, да се познава добре конкретното висящо дело, преди да се раздават квалификации. „Не мога да разбера и поредното изявление на министър- председателя, който качи етикета саботаж върху решението на ВСС. Един такъв подход е изключително вреден за отношенията между изпълнителна и съдебна власт”, подчерта Миков. Попитан дали подкрепя предложението да се обяви списък на всички съдии, които имат забавени дела, Михаил Миков каза, че категорично подкрепя всички мерки, които биха довели до повече прозрачност в съдебната власт. „Много се направи по този въпрос, увеличиха се и дисциплинарните производства, а Инспекторатът, който беше оспорван навремето, също даде своите резултати”, припомни още депутатът от левицата.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на