Свързани новини

12.07.2012 11:14

Пускат Лот 3 от автомагистрала Тракия

Видян 1942 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес ще бъде пуснат в експлоатация Лот 3 (Нова Загора – Ямбол) от автомагистрала "Тракия". Дължината на участъка е 35,7 км – между 241-и и 278-и километър.

Първата копка е направена на 2 август 2010 г. Изпълнител е гръцката фирма "Актор" при цена почти 134 млн. лв. 

С пускането на Лот 3 и открития на 1 юли Лот 2 (Стара Загора - Нова Загора) времето за пътуване с автомобил от София до Бургас се съкращава с около час. 


На събитието ще присъстват премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът по усвояване на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. 


Пътният участък можеше, по думите на Борисов, да се пусне още на 1 юли, но се наложи цели 17 километра да бъдат преасфалтирани, защото „страната ни е дала дума на Европа да строи качествено”. 


Проектът "Доизграждане на АМ "Тракия" Лот 2, 3 и 4" се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. 

Най-късно през пролетта на 2013 г. ще бъде пуснат в експлоатация и Лот 4 (Ямбол-Карнобат) с дължина около 49 км, като по този начин АМ "Тракия" ще бъде напълно завършена. 


В пълния си вид магистралата от София до Бургас ще е дълга 345 км, което означава, че при вече разрешена скорост от 140 км в час (в новите участъци) би трябвало разстоянието да се взима за грубо 3 часа, посочи неотдавна шефът  на Пътната агенция Лазар Лазаров. 

До следващото лято трябва да са ремонтират два участъка от по 35 км на "Тракия", строени отдавна и сега се нуждаят от спешен ремонт.


Препоръка от КАТ


След откриването на Лот 3 ще бъде въведена нова организация на движението за пътуващите към и от Черноморието, съобщи БНР. За да бъдат избегнати колони и задръствания, началникът на сектор КАТ в Ямбол Румен Славчев препоръча на шофьорите следното: 

"На слизащите от АМ „Тракия” и пътуващи към Черноморието препоръчваме маршрут към град Сливен за включване в основния път София-Бургас. Изградена е пътна връзка на детелината край Сливен, която ще улесни включването към главния път. Оттам към пътен възел Петолъчката и направление към Черно море. 

На пътуващите от Черноморието към вътрешността на страната, които искат да ползват Автомагистрала „Тракия”, препоръчваме същия маршрут - на пътен възел Петолъчката в посока движение към град Сливен и от град Сливен за включване на автомагистралата."


Пътят през Ямбол, Веселиново и Зимница към Петолъчката не се препоръчва, тъй като е натоварен и минава през няколко населени места.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева