Свързани новини

11.07.2012 16:50

Увеличават броя на групите за 5-годишните в училище

Видян 1589 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столична община е предвидила увеличаването на броя на групите за 5-годишни деца в училище. Ремонтират се и се подготвят за 31 групи 25 училища на територията на цялата Столична община. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на откриването на групата за 5-годишни в 142 ОУ в Красно село вчера. 

До средата на август едната от двете групи за хлапетата в училището ще бъде готова. 40 вече са записани в двете групи.

Припомняме, че предучилищната подготовка е задължителна за петгодишните, ако учебната година съвпада с навършването на възрастта. От учебната 2016-2017 г. тя става задължителна за и за 4-годишните деца, предвижда Законопроекта за предучилищното и училищното образование, който бе приет на първо четене в парламента преди няколко седмици.

„Имаме и резервен списък в случай, че се повиши интересът към тези групи.“, заяви Фандъкова. „Групите по нищо не се различават от тези в детските градини. В групите, в които работим в момента, ще има целодневно занимание за деца. Мисля, че това най-много интересува родителите Стимулираме училищата и директорите с възможността да осигурим средства по програма Младежки дейности за извънкласно занимание по спорт, изкуства, езици. Всяко училище може да кандидатства за около 450 000 лева, с които да покрие заниманията на групата в дадена сфера, добави още кметът. 

Над 9500 деца ще бъдат обхванати от септември в системата на детските градини. Това каза заместник-кметът по образование в Столична община Тодор Чобанов,

Работим за тези 31 групи в училищата за над 660 деца с възможност за увеличава на този брой. Над 10 500 деца ще бъдат обхванати наесен в цялата система на столичното образование. Недостиг по отношение на 5-годишните деца няма да има, подчерта той. 




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион