Свързани новини

11.07.2012 12:40

Приеха на първо четене промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие

Видян 1205 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите приеха на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие с вносител Министерски съвет. „За” законопроекта гласуваха 87 народни представители, трима „против” и 12 – „ въздържал се”. В мотивите към законопроекта се уточнява, че до морските плажове се осигурява свободен и безплатен пешеходен достъп. Поради местоположението на отделни морски плажове не е възможно осигуряване на автомобилен достъп до тях.

„Регламентира се в случаите на новообразувани морски плажове, засягащи имоти – частна собственост, частта от засегнатите имоти да се отчуждава по реда на Закона за държавната собственост. Дава се възможността там, където не достига рекреационен капацитет на съществуващите морски плажове или няма такива, да може да се създават морски плажове или да се разширяват съществуващи, в т.ч. чрез отвоюване на територия от морето”, се чете още в мотивите към промените, цитирани от Фокус.

Предвижда се да се въведе облекчена процедура за предоставяне на концесия за морски плаж. Общата продължителност на процедурата се свежда до 4-4,5 месеца.

По-рано депутатът от ПГ на Коалиция за България Захари Георгиев заяви: „Предвижда се да се намалят средствата, които се отделят за общините. С 10% ще се намалят приходите и те ще се използват, за да се предадат на съответната областна администрация, за да се провеждат съответните процедури. Става въпрос за 10% от наемната цена, която се получава от държавата. Нито наемните договори, нито концесионните са обвързани с целеви разходи след това от общините”.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат