Свързани новини

11.07.2012 12:34

Осъдиха бившия израелски премиер Ехуд Олмерт

Видян 1153 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Израел издадоха присъда „виновен” срещу бивш премиер на страната. Ехуд Олмерт беше осъден по обвинение в корупция по случай на търговия с влияние по времето, когато е бил министър на търговията и промишлеността в периода 2003-2006 г. Олмерт е съдействал за отпускане на заеми на фирми на негов бивш съдружник.


Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт беше признат за виновен за корупция по едно от повдигнатите му обвинения и беше оправдан по други две дела от Окръжния съд в Йерусалим. Олмерт беше признат за виновен по делото "Център за инвестиции", официален орган за предоставяне на помощи, пред който бившият премиер използвал влиянието си, за да отпуска заеми и да дава официални гаранции в полза на компании, управлявани от Ури Месер, негов бивш съдружник в адвокатска кантора. Това е станало в периода, когато Олмерт беше министър на търговията и промишлеността (2003-2006 г.). 



За сметка на това той беше оправдан по делата "Талански" и "Ришон Турс", по които също отговаряше за корупция. Деянията датират от времето, когато Олмерт беше кмет на Йерусалим (1993-2003 г.), а след това и министър на промишлеността и търговията до януари 2006 г. В рамките на делата бяха представени документи от около 700 страници и бяха изслушани около 280 свидетели. 



По делото "Морис Талански" бившият премиер беше обвинен, че е получил от американския бизнесмен от еврейски произход стотици хиляди долари в брой в замяна на облагодетелстването на неговите компании в Израел. По делото "Ришон Турс", името на пътническа агенция в Йерусалим, Олмерт беше обвинен в двойно счетоводство при най-малко 17 негови и на семейството му пътувания в чужбина. Олмерт, който е бивш ръководител на центристката партия "Кадима", не се признава за виновен.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще