Свързани новини

09.07.2012 17:30

Запали се границата с Турция

Видян 1589 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов пожар избухна на българо-турската граница при Елхово в неделя. Огънят бушува край елховското село Вълча поляна и Голям Дервент. Пламъците са обхванали около 600 декара широколистна и около 90 декара са иглолистна гора в пресечена местност.

На място са пожарни екипи от Елхово, Ямбол, Тополовград, Симеоновград, Болярово. В действията са се включили служители на Гранична полиция и Държавното горско предприятие. Работило се е през цялата нощ за локализирането на пожара. Вчера в гасенето са се включиха хеликоптери от авиобаза Крумово.

По данни на пожарната развитието на пожара е ограничено.

"По предварителни данни причината за пожара е човешка", заяви кметът на община Елхово Петър Киров. Разпитват се дървосекачи, които са били на място в района, където е пламнал пожарът.

Предупредени са властите и от турска страна, защото вятърът духа в посока към границата. Няма обаче опасност да се прехвърли.

Два пожара горяха и край автомагистрала Тракия, близо до Ихтиман. Пожарът е засегнал близо 300 дка. площ.в Ихтиман.

Пет автомобила от Костенец, Ихтиман, Елин Пелин и София с 22 пожарникари цяла нощ гасиха горския пожар и те вече са овладени.

„Пожарът край Ихтиман е овладян, от всички страни е заграден от хора и са направени просеки, за да спрем разпространението”, съобщи Тодор Бързилов, началник на Националния оперативен център Пожарна безопасност и защита на населението.

Припомняме, че повече от пет дни около 500 души, сред които пожарникари, полицаи и доброволци се бориха с овладяването на пожара, които избухна на 1 юли,в резервата Бистришко Бранище на Витоша. Огнената стихия обхана повече от 250 дка гора като в гасенето се включиха и 3 хеликоптера и прототип на танк На петия ден пожарникарите успяха да оградят изцяло пожара с просеки и така останаха да тлеят само няколко огнища.


Снимка: БТА




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще