Свързани новини

05.07.2012 17:48

Ваньо Шарков „забравил” да плаща членски внос

Видян 2440 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още преди да са стартирали изборите в СДС, сигурно е, че те ще бъдат оспорени в съда, ако за председател бъде избран Ваньо Шарков. И причината не е, че той попадна като герой в сензационната книга Престъпна империя на Уикенд, в която бяха разобличени неговите близки – клиентите на прокуратурата Огнян Донев и Любомир Павлов. Нещата са много по-прозаични.


Първият избор на Мартин Димитров за председател на СДС бе увенчан с жалби и дела, вторият също. Дела и оспорвания имаше и при регистрацията на устава, както и при всяко решение на стария вече лидер. Самият той се „специализира“ в непрестанни протести и обвинения към всички и всичко и го превърна в своя начин на правене на политика. „Компетентен“ и „подскачащ“ по всяка тема в държавата, виждащ врагове и опасности от всякъде, безразборни обвинения за намеса в собствената му партия, с това ще бъде запомнен Мартин Димитров като лидер.


Сегашният избор в СДС има всички белези да продължи тази традиция на съдебни саги и обвинения. В редовете на сините все повече се коментира допускането в избирателните списъци на членове, които са загубили правото си на глас. Според устава на СДС всеки, който не е заплащал членски внос повече от година губи правата си на избира и да бъде избиран. Това обаче не е приложено на практика и до изборите са допуснати да гласуват 1500 членове, без да имат право на глас. Партийният апарат на Раковскин134, който е без нито една персонална промяна от времето на Мартин Димитров и му е верен до гроб, допуска тези членове до избори за да скрие и замаже невероятен гаф. Единият от кандидатите за лидер всъщност няма право да участва в избора. Става въпрос именно за кандидата на бившия председател Ваньо Шарков. Като депутат той е трябвало да отделя по 100 лв. на месец за партията от около петте бона, които взема общо като народен избраник – в сумата се включва заплата, 2/3 върху нея безотчетни пари, както и добавките за участие в комисии.


Оказва се, че цялата организация на СДС в Свищов, където член е Шарков, не е заплащала партийния си внос повече от година. Дори нещо повече, организацията номинира Шарков за лидер на 12.06, а заплаща накуп членския си внос след 2 дни, на 14.06 и то накуп за цяла година назад. След като е изпуснала всички предвидени в устава срокове. Така обаче самата организация оставя ясно доказателство (банковия превод) за своята нередовност, както и на самия си кандидат.


Апаратът на Раковски решава да замаже гафа като допуска всички нередовни организации да гласуват, само и само да спаси кандидата си. Дори само това е напълно достатъчно изборът да бъде опорочен и съответно да бъде оспорен успешно в съда. Тук освен моралния въпрос, защо е допуснат такъв кандидат до изборите се повдига и още един, за морала в действията на Мартин Димитров, който е готов на всичко, само и само да запази влиянието си в СДС.


И това не е всичко. Из кулоарите на парламента не само се говори, а се размахват и писаници, че Шарков имал финансови задължения към централата на СДС, към парламентарната група и към активисти от страната. Борчовете били за много хиляди пари, но по-лошото е, че биха поставили в зависимост Шарков, ако се случи чудо и той все пак стане пълноправен председател.  


Кандидатът обаче продължава да подкрепян от Здравния Октопод, който издои с прескъпите си лекарства левчетата на бедния български народ, от Мартин Димитров, Надежда Нейнски и Найден Зеленогорски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.