Свързани новини

05.07.2012 14:24

Над 1 млн. англичани ходят на работа след като са употребили наркотици

Видян 3232 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изследвания проведени във Великобритания са показали, че много голяма част от работещите – малко повече от един милион англичани, ходят на работа след като са употребили наркотици. Един на всеки 30 работници, тествани по време на работа, са дали положителна проба за дрога. Данните от проверките, проведени от фирмите, показват, че служителите злоупотребяват най-често с канабис, опиати и кокаин, пише “Дейли мейл”. Изследванията сочат, че 43 на сто от работещите хора са използвали наркотици поне веднъж в живота си и се очаква тази цифра да нарасне с над 3% през следващата година.

От началото на тази година, от полицейските части призоваха всеки работодател да тества служителите си за кокаин, за да може по този начин да се противодейства на разпространението на силния наркотик. По данни на органите на реда добре заплатените работници наливат около 1 милиард лири годишно в търговията с кокаин. Част от употребяващите са хирурзи, учители и шофьори – все професии, при които употребата на кокаин може да е фатална. Според последните проучвания най-често положителен резултат за употреба на наркотици дават хората на възраст между 25 и 34 години. Младежите под 25-годишна възраст рядко имат достатъчно средства, за да си позволят употреба на забранени вещества.

Правителството във Великобритания полага големи усилия да спре разпространението на кокаин, защото трафикът на тази дрога се контролира от мощни престъпни групи и едновременно с това употребата му не генерира високи нива на престъпност.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и