Свързани новини

03.07.2012 15:47

Токът дръпна стоките с 2% нагоре

Видян 1646 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продуктите и стоките ще поскъпнат с не повече от 2%. Всички приказки за шоково увеличение на цените заради по-високата цена на тока са неоправдани. Това мнение изрази председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев.


Според него поскъпването на тока и природния газ вече е влязло в цените на едро и на дребно преди то да влезе в сила от 1 юли.


Прогнозите на производителите обаче са съвсем други. „По-скъпият ток ще доведе до по-високи цени на колбасите на българския пазар“, коментира председателят на Асоциацията на месопреработвателите в България Кирил Вътев. През последните 2 години трайно се е променила тенденцията за консумация на месни продукти. Вместо на деликатесните продукти, българите все повече наблягат на възможно най-евтините малотрайни колбаси, констатират от асоциацията.


„Увеличението в цената на тока засега няма да доведе до поскъпване на хляба“, обяви в понеделник Мариана Кукушева, председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България и председател на Консултативния съвет по зърното.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей