Свързани новини

28.06.2012 15:08

Ванга направи милиардер новия бос на Петрол

Видян 2410 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият собственик на Петрол холдинг, чиято собственост са около 200 бензиностанции, петролни бази, престижни бизнес сгради, най-лъскавият хотел на Черноморието – грандът в Поморие, както и Интерхотел България, се казва Кирсан Илюмжинов. У нас той е известен като президент на световната шамхатна федерация, която коронова за свой шампион преди години нашия Веско Топалов. Дълги години близкият съратник на Путин беше президент на автономната руска република Калмикия, а днес е бизнесмен от високата орбита на световния гигант Газпром.


Това, което малцина знаят за Илюмжинов е, че той е един от най-близките хора на петричката врачка баба Ванга.


Самият той признава: „Не се хваля, но бях един от тези, с които тя прекарваше много време. Седяхме и пиехме чай. Когато трябваше, й звънях или тя ми звънеше. Ванга не говореше конкретно, а образно. Питах я как ви изглежда Калмикия, а тя ми отговори: "Виждам оазис, цветна градина". Но у нас е полупустиня. После добави: "Търсете вода, тя е по-скъпа от златото". Откъде тя знаеше в своята България, че практически всичките ни населени пунктове се снабдяват с вода от Дагестан”.


Пророчицата предначертала пътя му


Тя го съветвала за всяка важна стъпка от кариерата, бизнеса и политиката на чуждоземеца. Според неговите собствени признания излизала права в предвижданията си в 9 от 10 казуса.


„През април 1995 г. ми звънна нейна роднина и ме пита дали всичко с мен е наред. Защото Ванга повторила няколко пъти, че вижда двама Кирчовци. Тя ме наричаше Кирчо. "Кирчо се е раздвоил. Такъв мъничък, слабичък, а седи в две кресла", казала Ванга. След няколко месеца ме избраха за президент на ФИДЕ и седнах на два трона – начело на Калмикия и на световния шахмат.


Но бъдещата си съдба, която ми е предначертала, не трябва да разказвам. Мисълта е материална, ако някой я чуе, ще ми вземе съдбата. Самият аз преди


гледах на боб, на карти


Можех да лекувам хора. Но на 26 г. отидох в Памир. Казаха ми да спра да врачувам и лекувам, че енергията ми е предназначена за друго.


В дома-музей на Ванга на първия етаж има моя снимка. А тук си пазя от нея чаша и кана за вода. Бях при Ванга месец преди смъртта й през 1996 г. Без да й казвам нещо, тя ми нареди: "Защо се мъчиш жаден? Пийни си. Знам, че бързаш. Тръгвай, а аз ще умра. Но ти да ме помниш. Вземи чашата, от която си пил, и каната", най-отговорно заявява той като президент пред Стандарт.


Идването на Илюмжинов и на неговия директор – шампион по ММА и екс-самбист от най-висока класа, постави точка на войната в Петрол холдинг, която започна през декември 2009 година, а Супер 19’ напоително е разказвал за всички перипетии в нея. Милиони напоиха трапезите на магистратите в спора между партньорите Митко Събев от една страна и Денис Ершов и Александър Мелник от друга.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!