Свързани новини

28.06.2012 15:03

Богаташ №1 и син депутат делят една жена

Видян 14015 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато избухна скандалът с бонусите на шефката на ЗДРАВНАТА каса Нели Нешева, създал уникални проблеми на правителството, изглеждаше, че завихрилият го син депутат Ваньо Шарков играе за интересите на Софарма. От позицията на времето половин година по-късно разбираме, че неговите мотиви са били много по-романтични. Както са казали навремето французите: Cherchez la famme или Търсете жената.


Името на жената е Диана Тенчева. Тя попада като последна дупка на кавала в Труд по времето на Тошо Тошев. Пробват я без особен успех за светска репортерка и понеже там нещата не се получават, местят я под крилото на опитната доайенка Мира Радева в здравния ресор.


Там, съвсем като в поезията, Диана попада на хора и става човек. Един от първите удари, които прави е свързан с доставката на лекарства за онкоболни от мъжа на царската министърка Долорес Арсенова.


Бомбата гърми, а никой не се замисля


в дълбочина кой има сметка от цялата работа. Не са онкоболните, защото както ще се окаже в следващите години, след разчитването на пътя на Софарма, наричана още Здравен Октопод, цените за техните лекове не само, че не падат, ами стават баснословни.


Октоподът, намерил медиен рупор в Труд чрез хубавата Диана, започва да настъпва с всички сили в сектора. За да бъде спокоен тогавашният й бос Тошо Тошев, Тенчева се опитва да го сприятели с Донев.


В следващите години чрез компромати в същия вестник започват да бъдат отстранявани неудобни министри на здравето и шефове на здравни комисии в парламента.


Когато се налага, акциите са подкрепяни парламентарно от близкия до Надежда Михайлова депутат от СДС Ваньо Шарков.


Дошлият на жълтите павета от сикаджийското гнездо


в Свищов днешен кандидат за лидер на СДС обаче не може да бъде обвинен в лобизъм. Оказва се, че ако вярваме на писнията в професионални сайтове като zdrave.net двамата с Диана са особено близки. Ние, разбира се, осъждаме тона, с който пишат авторите на коментарите, които ще прочетете встрани, както и съдържанието на техните доноси. Не само в лекарското съсловие обаче, а и в парламента тече мълвата за близостта между хубавата Диана – неслучайно носеща името на богинята на лова, и синия депутат.


Работата се оказа много дебела. Журналистката Моника Гаджанова, която направи сензационните разкрития за Здравния Октопод, довели до отрязването на неговите пипала в здравното министерство и касата, даде да се разбере как точно подмолно и прикрито Огнян Донев практикувал политическите си машинации, които един ден като нищо могат да го изстрелят на премиерския пост. В предаването на Ники Бареков по ТВ7 тя зяави: „Лост в кроежите на Донев била здравната репортерка Диана Тенчева, чрез която той налагал вижданията си в парламента, освобождавайки депутатите от отговорността на близка среща с него”. Донев упражнявал задкулисна политическа дейност чрез здравния репортер на в. Труд Диана Тенчева, която


„раздавала задачи" на депутати


в Народното събрание, а това им спестявало неудобни журналистически въпроси, разказа Гаджанова.


Интересни размисли и страсти по темата четем и в авторитетния политически сайт vsekiden.com. Ето какво пишат колегите: „Всъщност, интригата е второто „аз” на Беновска. Неблагодарната дама откровено говори срещу финансовия си благодетел Огнян Донев, който е сред малкото рекламодатели в радиото й. Из цяла София именно тя разпространи мълвата, че олигарха е интимен със зам.-главната редакторка на Труд Светлана Джамджиева, което може и да не е вярно. Преди месец пък взе да говори тук-там, че Донев


имал извънбрачна връзка с журналистката


Диана Тенчева, която отразява здравните теми в „Труд”. Казал й го бил човек от редакцията на вестника. Може ли такива клевети, и то срещу човек, който те спонсорира?!” Ние не се наемаме да твърдим доколко е достоверна информацията, изнесена от пишещите, направо не можем да повярваме достолепен човек като Донев – най-богат българин при това, да има повече от служебни отношения с момиче, което най-спокойно може да му бъде щерка. Още повече, ако се вярва на мълвата, като един истински модерен аристократ и сериозен дежнтълмен, целият


 


десетина членен домашен персонал на богаташ №1 бил мъжки


Известно е също, че друг посребрял мъж е голямата любов в живота, сигурно позабравена вече, на Диана. Става въпрос за спортния шеф на бТВ Екшън Краси Минев. Той обаче така и не успява да отговори на надеждите на хубавицата най-малкото поради факта, че има жена и семейство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби