Свързани новини

28.06.2012 11:07

Фандъкова: Абсурд е столичани да останат без топла вода

Видян 1547 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Периодично, когато „Булгаргаз” има определени проблеми, притиска жителите на най-големия град. Абсурд е столичани да останат без топла вода. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по БНТ.

Преди няколко дни изпълнителният директор на „Булгаргаз” Димитър Гогов предупреди, че от 2 юли клиентите на “Топлофикация София" може да останат без топла вода, ако дружеството не заплати натрупаните си задължения за доставка на газ. 


Фандъкова заяви, че „Топлофикация” погасява периодично старите и текущите си задължения. 

„Не може най-големият потребител на газ от всички топплофикации в страната да плаща същата цена, каквато всички останали. Ние нямаме никакъв избор по отношение на цената. Вчера се разбрахме с господин Гогов за погасителен план. Резултатът от разговора е това – няма да има спиране на топлата вода”. 


"Топлофикация" е в изключително тежко състояние. Това, което продължавам да изисквам от тях е отношението към клиентите. Смятам, че все още то не е на съответното ниво, допълни Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС.


Относно увеличението на цената на студената вода, Фандъкова заяви, че „Софийска вода” се опитва да извива ръцете на общината. 

"Софийска вода" поиска 12% увеличение на цената на ВиК-услугите в столицата от юли, за да изпълни инвестиционната си програма.


„Не може всеки концесионер или всеки, който има отношение към софиянци, към обслужването, когато си реши да излиза и да определя някаква цена. Цената се определя от регулатора на база на ясни критерии, на заявена инвестиционна програма. Аз държа да се изпълнява тази програма, защото това означава инвестиции във водопроводна мрежа и най-вече канализация. Има договор, той трябва да се спазва. Ако това не е възможно от някоя страна, има вариант договорът да бъде прекратен. Не мога да допусна и не мога да приема този натиск”, допълни кметът, цитирана от "Фокус".



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне