Свързани новини

27.06.2012 11:18

САЩ удариха киберпрестъпници, български хакер е сред задържаните

Видян 2008 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американските власти оповестиха, че 24 заподозрени хакери са били арестувани в международна операция срещу финансовите измами в интернет, базирани на открадната информация от кредитни карти.

Двегодишното разследване, по време на което агенти на ФБР се представяли за хакери в интернет форуми, предотвратило загуби в размер на 205 милиона долара по над 411 000 компрометирани кредитни и дебитни карти, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА. 


Единадесет души са били арестувани в САЩ, съобщи ФБР. Шестима са били задържани във Великобритания, двама в Босна и по един - в България, Норвегия, Германия, Италия и Япония. 


Операцията е била насочена срещу „високо организирана мрежа от киберпрестъпници, участващи в покупко-продажбата на крадени документи, кредитни карти и фалшиви документи с използването на изтънчени хакерски инструменти”, съобщи нюйоркският асистент-директор на ФБР Джанис Федарсик, цитирана от АФП, на която се позова "Фокус". 


"Картодържателите", както нарекли престъпниците, извличали данни не само с помощта на шпионски компютърни програми от персонални устройства, но и разбивали бази данни на банки, хотели, търговски фирми и ги препродавали с помощта на световната компютърна мрежа, където били внедрени агентите на ФБР, предаде РИА "Новости", цитирана от БГНЕС.


Арестите предизвикват сериозни сътресения в подземния свят, казват от ФБР. 


24-те задържани са само мъже на възраст между 18 и 25 години. Някои от тях могат да бъдат осъдени на до 40 години затвор, ако вината им бъде доказана. 


Един от арестуваните в САЩ - Мир Ислам с онлайн прозвище "JoshTheGod" е обвинен в трафик на 50 000 откраднати номера на кредитни карти. Според властите той е признал, че помагал на нововъзникналата хакерска група UgNazi, която се похвали, че е извършила кибератака срещу микроблоговата платформа Туитър миналата седмица. 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци