Свързани новини

26.06.2012 16:13

Сергей Станишев: БСП успя да защити интересите на работещите в България

Видян 1465 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Като сериозна победа на БСП Сергей Станишев определи решението на Конституционния съд да отхвърли предложените от мнозинството промени в Кодекса на труда. Лидерът на социалистите напомни, че именно БСП сезира съда и защити интересите на работещите в България. Според него е цинично на фона на масовото обедняване, ръста на сивата икономика и на безработицата, ГЕРБ да се опитват да стоварват управленските си проблеми върху българите. Станишев коментира и отхвърлянето на текста, свързан с представителността в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Лидерът на БСП отбеляза, че завишаването на критериите имаше за цел редица организации да бъдат изхвърлени, което е удар върху малкия и среден бизнес. „Мачкането на малкия и среден бизнес е последователна политика на ГЕРБ”, е изводът който направи Станишев. Той напомни, че досега 119 текста са обявени за противоконституционни и отбеляза, че няма правителство, което да е получило от КС толкова шамари, колкото са получили ГЕРБ. „КС отразя поредния опит за връщане на България в дикенсовия капитализъм”, коментира Михаил Миков. По думите му стремежът на управляващите е бил експлоатацията на труд да бъде много по- висока. 

Освен на противоконституционното законодателство на ГЕРБ, БСП обърна внимание и на многобройните лобистки текстове. Ангел Найденов напомни за над 60-те лобистки законопроекта на мнозинството, които обслужват частни и корпоративни интереси. Други над 100 попадат в сивата зона на клиентелизма. Като дефекти на законодателството на ГЕРБ Найденов изтъкна дефицита на компетентност, непоследователност, хаотичност, противоконституционност. Един от последните примери е Закона за горите, който ясно показа и настроенията за протест на хората срещу Бойко Борисов и ГЕРБ. 

Попитан за отговора на ЕЦБ за готовността на страната ни в еврозоната, Станишев коментира, че е нелепо след три години управление ГЕРБ все някой друг да им е крив за непостигнатите резултати. По повод хвалбите на управляващите за прекратената процедура за свръхдефицит, лидерът на БСП напомни, че процедурата беше открита именно при управлението на ГЕРБ. Станишев определи като стъкмистика намаляването на дефицита. Той обясни, че това се постига с неплащане на бизнеса и напомни, че държавата и сега дължи около 360 млн.лв. Наред с това има 27 000 фалити, масова безработица и източване на държавните предприятия. „Има заложени маса бомби за следващото правителство”, отбеляза лидерът на БСП. „Когато се казва, че сме велики наред с Дания и Швеция, нека погледнем как живеят българите. А българите живеят все по- зле”, добави Станишев. По думите в резултат от управлението на ГЕРБ всеки българин ще бъде натоварен с дълг по 650лв. 

Станишев коментира и хода на подписката за референдум за Белене. Вчера той лично се включи в кампанията, като за час и половина убеди 225 русенци да се включат в националната кауза. Лидерът на БСП напомни, че от 1 юли нараства цената на тока, а без Белене тази цена ще расте още. 




Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион