Свързани новини

25.06.2012 15:18

София пълна с менте кастрирани песове

Видян 1716 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фалшиво кастрирани кучета се появяват в София. Това са установили екипите на общинското предприятие Екоравновесие. От дружеството отчитат и ръст на броя на фалшивите сигнали. След градинката в район Слатина акцията на Екоравновесие продължава и в другите паркове. Ловците обаче търсят и хващат само кучета, които не са маркирани като кастрирани, тоест не е направена специална V-образна изрезка на ухото. Оказва се обаче, че има такива, които са фалшиви. Служителите на Екоравновесие заловили женско куче с маркировка на ухото, но и с малки кученца. Според дружеството между 3 и 4% от кастрираните кучета в София са фалшиво кастрирани, т.е. имат само отличителни белези, но нямат медицинска манипулация. В службата нямат информация кой точно прави кучетата да изглежда така, че все едно са кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени и чипирани и отбелязват, че тази мнима кастрация създава рискове от зараза. От вчера броят на ловните екипи в Екоравновесие е с един повече, а Столичната община предлага да започна безплатна кастрация на кучетата по селата. Преди ден националният омбудсман Константин Пенчев, изказа мнението си по въпроса с бездомните кучета като заяви, че е необходима национална стратегия за справяне с проблема. Той посочи, че 120 000 кучета се появяват годишно и се възмути: „Какъв приют ще правим, кой ще гледа 120 000 кучета на година?“.


Припомняме, че миналата седмица кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че започва строежът на 4 приюта при съкратени срокове, за да може до една година да бъдат прибрани поне 4000 кучета.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей