Свързани новини

21.06.2012 16:56

Гоце, дай си ни милиона

Видян 1725 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Преди Конгреса на БСП казах, че е изхарчен 1 милион лева за черен пиар срещу мен, което може да се провери лесно. Това не е било тема на Конгреса. Изяснете кой е собственик на вестник 19 минути, поканете го, поканете още главния редактор и автора на статията” и че пред една телевизия премиерът е казал, че корените на скандала трябва да се търсят в тази посока. Според мен, ако някой премиер – сегашен, предишен, чиновник, администратор или журналист, има какво да каже, може би било редно - първо те да представят аргументи, след което аз да взема отношение. Мисля, че от всички възможни да бъдат поканени за участници във вашата комисия, аз съм най-неуместното предложение”, призова Георги Първанов депутатите от парламентарна комисия, която го бе повикала на разпит.

Ние от 19’, като изкарани страна по спора, веднага искаме от екс президента да си ни даде милиона, който му се привижда вече два месеца – още преди конгреса на БСП. Първанов като професионален историк на БКП и момче на ДС явно не може да се примири с демокрацията и с нейния принцип, че не всички сме длъжни да го харесваме и да притъяваме тайните на неговата власт.

„Мотивите за да бъде призован г-н Първанов, се крият още в заглавието на комисията. Там е записано, че тя се създава с цел да проучи факти и обстоятелства, изнесени в медийното пространство, във връзка с два лобистки договора. В една медия в заглавие излезе, че със скандала е свързан бивш другар на г-н Първанов. Това е във вестник 19 минути”, отвърна му депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. 

“Всичко, изнесено в медиите е предмет на тази комисия”, коментира Йордан Цонев от ДПС.

А ние припомняме простите факти, така както сме ги описали на 18 март 2012 г: „Президентът Първанов отдавна има зъб на Моника Йосифова заради загубена от израелец, близък до неговия кръг, поръчка за лобиране, сензационно оповести Голямото жури на Дарик радио. 

И наистина, справка в сайта Europe.bg показва точно такава история. Гоцевото лоби в партията губи 1,5 милиона от поръчката, взета от Хохегер, която е била обещана на друг лобист. Дори е подготвен договор с фирмата на Шимон Шевес Ай Джи Интернешънъл. Шимон Шевес, според подадената в министерството кандидатура е работил по проекти , свързани с отношенията на България с иракския дълг чрез офшорката му. Темата за отношенията с онази държава по времето на Саддам са близки до сърцето на Първанов. Все пак точно неговият близък приятел Петър Манджуков прави операцията “петрол срещу храни”, която в свое интервю архонтът случайно нарече “оръжие срещу храни”. Тя вкара БСП в грандиозен международен скандал, а Гоце като президент не получи нито една покана да гостува във водеща страна от НАТО, освен протоколните визити в Брюксел, които нямаше как да му бъдат отказани – все пак сме член на ЕС”.

И накрая, нека да припомним кой е Гоцевият Шевес: „През октомври 2000 г. АП съобщава, че Шимон Шевес е осъден по обвинения за подкупи, измами и лъжесвидетелстване за участието си в международни оръжейни сделки. 

През 1999 година започва дело по обвинение, че е злоупотребил със служебно положение, за измама и подкуп. Шимон Шевес е обвинен, че възползвайки се от служебното си положение, е подпомагал бизнесмени, близки до него, да осъществяват проекти. Когато всичко това се разбира, поръчката на българското Външно министерство за лобиране в полза на България е спечелена от втория участник в конкурса – Хохегер”.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец