12.09.2008 17:48

Заради НАТОвци блокират половин София

Видян 1031 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Следващите два дни историческото ядро на столицата ни, а така също и квартал Лозенец ще бъдат парализирани заради заседанието, което ще проведе Военният комитет на НАТО.
Откакто станахме член на пакта, а паметливите помнят, че това се случи на 29 март 2004 г., не сме имали толкова многобрйна делегация от високопоставени представители на Алианса. На заседанието, което ще се проведе в столицата от 12 до 14 септември, ще участват шефовете на генералните щабове на армиите на Пакта. В дневния ред на най-високия орган на отбранителния съюз е залегнала точка за обсъждане на състоянието, в което е изпаднала редовната грузинска армия след "блицкрига" й с Русия, съобщи висш представител на българските въоръжени сили.
Според заявления на шефа на Комитета, адмирал Джанпаоло ди Паола, направени пред Франс прес, няма да бъдат коментирани въпроси, свързани с доставки на въоръжение и боеприпаси за армията на кавказката република, поради това, че темата е крайно чувствителна за Кремъл.
Забраната за движение на моторни превозни средства по улиците "Джеймс Баучер" И "Петър Станчев" е в сила до 23 часа днес.
От утре затворени за движение ще бъдат част от улица "Оборище" и булевард "Васил Левски".
В момента армейско подразделение усилено подготвя мемориалът на "Вечния огън", като военни коват червен килим с гвоздеи върху мраморните плочи /виж снимката/ за достойно посрещане на натовската делегация, която ще поднесе венци. Заради официалните церемонии, които ще се състоят на площад "Александър Невски" на 12 и 13 септември районът ще бъде "отцепен" с  найлонова полицейска лента и метални парапети.
На 13 септември, по време на придвижването на делегациите с чуждестранните военни специалисти, движението по булевард "Цар Освбодител" ще бъде напълно блокирано, а в зоните със специален режим се забранява спирането и паркирането на превозни средства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...