Свързани новини

17.06.2012 13:44

Банско и Разлог на контрапротест срещу зелената мафия

Видян 1625 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хората в планинските райони на Банско и Разлог, за които възможността да се изграждат съоръжения са жизненоважни, заради осигуряването на туристически начинания и възможности за бизнес отговориха с мащабен контрапротест срещу ветото на президента Плевнелиев върху закона за горите. Национална гражданска коалиция „Природата за хората и регионите” организира протест от 12.30 часа днес на пътя Симитли – Благоевград. 

”Ние хората от планинските общини подкрепяме така приетият Закон за горите, защото той гарантира икономическото ни развитие. Дава възможност за нови инвестиции. Прилагането на Закона гарантира опазването на природата, гарантира разкриването на нови работни места. Да защитим природата да защитим нашите интереси”, коментират от коалицията, цитирани от регионалния новинарски сайт "е-79".

Национална гражданска коалиция „Природата за хората и  регионите” призовава всички българи да вземат обективна позиция по въпроса, напомняйки, че именно хората на планината, най-много милеят за нея и за нейното опазване. И точно тези, които посрещат хилядите туристи от жълтите павета и големите градове през зимата, ще са и тези, които ще възпрепятстват унищожаването на ценни дървесни ,растителни и животински видове. Жители на общините Симитли, Разлог, Банско, Добринище и Благоевград са препречили пътя и носят националния флаг и знамето на Европейския съюз, а най-отпред има транспаранти с лозунги „Работа, бизнес, инвестиции не са мръсни думи” и „Г-н Борисов, не се поддавайте на екологичния рекет”. На протеста днес присъстват депутатът от ГЕРБ Любен Татарски, представители на различни политически партии, кметове и председатели на общински съвети. Има засилено полицейско присъствие и се е образувала километрична опашка от чакащи автомобили, преобладават товарни автомобили.

Действията ни са предупредителни, но заявяваме, че ако в понеделник правителството се поддаде на натиска на екоактивисти и отново спре инвестиционните проекти в планинските общини, от наша страна ще последва поетапна блокада на E-79, заявиха позицията си протестиращите.



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни