Свързани новини

15.06.2012 11:59

Премиерът: Ще върнем Закона за горите, ако протестиращите се аргументират

Видян 1608 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако протестиращите срещу промените в Закона за горите  аргументират убедително позицията си аргументират убедително позицията си, правителството е склонно да направи крачка назад в своята, заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия, цитиран от Дарик. Само преди ден той беше категоричен, че протестите няма да ги спрат да инвестират и да строят писти, за да развиват ски-туризма. От два дни следим протестите с огромно притеснение, каза той: „Притеснен съм, защото тези млади хора могат да си проведат протестен митинг, където желаят. Единствената ми молба е да не затварят Орлов мост, да отидат пред парламента, пред Министерски съвет. Защото когато го затворят, полицията е длъжна да го отвори. И веднага полицията и младежи влизат в схватка".


От вчера нашите депутати настояват да се срещнат с тях и да им обяснят за всеки текст от този закон, посочи Борисов. Премиерът каза, че вчера някои хора са се подвели, че е паднал мораториумът върху шистовия газ, което не е така. Според Борисов хората се подвеждат и ескалира напрежението. По думите му полицай, който посегне на протестиращи, ще бъде уволнен. По никакъв начин не трябва да пипат човек.


Логиката е проста - в курорт като Банско, където работят хиляди хора, трябва да им се направи още един лифт и на мястото на стария лифт, където има стар счупен лифт да го направят нов и скиори и сноубордисти да могат да си спортуват. Досега законът пречеше, не може да се направи досега, обясни министър-председателят.


Вчера няколко хиляди граждани, обединени в социалните мрежи, се събраха, за да блокират "Цариградско шосе" в знак на протест срещу промените в Закона за горите, а десетки бяха задържани. Мотото на втория пореден протест в центъра на кръстовището на Орлов мост беше "Г-н Президент, елате при нас! Искаме вето на Закона за горите!". Основното искане на гражданите е държавният глава Росен Плевнелиев да наложи вето на новите текстове в спорния закон.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Голямата ангажираност няма да ви пречи да си вършите перфектно професионалните задължения

Голямата ангажираност няма да ви пречи да си вършите