Свързани новини

11.06.2012 11:06

Дянков обеща: Бонуси за общините отличници

Видян 1286 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на финансите Симеон Дянков обеща допълнителни средства за общините в стабилно финансово състояние с новия бюджет догодина. Той обяви, че за общините, които успеят дългосрочно да останат в списъка на отличниците, ще бъдат отделени допълнителни средства, главно за пътища и туристическа инфраструктура. „Ще бъде разписано да не се харчат за бонуси или допълнителни заплати“, уточни финансист №1 на двудневно посещение в Силистра.


„За финансово най-неефективните общини ще бъде предвиден автоматичен механизъм, чрез който те да не могат да кандидатстват за допълнителни средства от държавния бюджет за капиталови разходи“, допълни още Дянков. „До края на юни ще бъде публично оповестен финансовият анализ за състоянието им“, обяви министърът.


„Държавата ще отпусне 1 млн. лв. за реконструкция и пълно възстановяване на Първата българска патриаршия, където през 1994 г., при археологически разкопки в средновековния базиликален комплекс в дунавския парк, покойната доц. Стефка Ангелова откри гроба на патриарх Дамян“, каза още той.


По думите му държавата ще осигури пари и за други обекти в страната, които могат да станат центрове на културно-исторически туризъм.


Снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей